SMJENA TURISTA

Kilometarske kolone na svim autocestama, na Krčkom mostu 20 km

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 12.08.2017 15:01
  • Objavljeno 12.08.2017 u 13:35
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, kilometarske su kolone na autocesti A1: pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 12 kilometara, a zbog prometne nesreće u tunelu Brezik između čvorova Perušić i Otočac u smjeru Zagreba kolona je oko sedam kilometara

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) izvijestili su i da se između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora vozi u kolonama uz zastoje, pred naplatom Dugopolje u smjeru Splita kolona je oko dva kilometra, a zastoji i kolone su povremeno na dionici između odmorišta Nadin i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko tri kilometra.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac - na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je oko pet kilometara, a iz smjera Jankomira oko sedam kilometara, pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 500 metara.

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko devet kilometara, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon, pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 10 kilometara.

Na Krčkom mostu u smjeru otoka kolona je oko pet kilometara, a u smjeru kopna oko 20 kilometara.

Pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko dva kilometra, a u smjeru Slovenije oko četiri kilometra.

Kolona duga gotovo deset kilometara stvorila se na ulazu u Split iz smjera Omiša, a gužva je i na cesti od Omiša do Dugog Rata. Nastave li se gužve ovim tempom, ove dvije kolone bi se uskoro mogle spojiti, piše Slobodna Dalmacija.

Pred naplatom Biokovo, u tunelu Sveti Ilija, u smjeru mora kolona je oko jedan.

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta Pula-Vodnjan (DC75), od Vodnjana do raskrišja za Fažanu.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod čvora Kosnica u smjeru Bregane vozi se jednim trakom, usporeno u koloni.

Na autocesti A7 Orehovica-Šmrika zbog kolone prema Krku promet je na čvoru Hreljin preusmjeren na državnu cestu DC501.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče , A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A2 pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko 3 km. Na autocesti A3 Bregana – Lipovac na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je oko 5 km, a iz smjera Jankomira oko 7 km dok je pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 500 metara.

Na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 8 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon: pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 7 km.

Na Krčkom mostu u smjeru otoka kolona je oko 5 km, a u smjeru kopna oko 20 km.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 1

Prikaži sve
  • samostalan

    12.08.2017 14:29

    Odlican odmor u kolonama. Kak im se da.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi