RATNE STRAHOTE

[FOTO] Kijev pod novim udarima; u rodilištu u Zaporižju poginulo novorođenče

23.11.2022 u 14:01

Bionic
Reading

Ukrajinsku prijestolnicu Kijev i danas napadaju ruske snage. Zbog izvješća na brojnim lokacijama, ranije je diljem Ukrajine proglašena uzbuna zbog zračne opasnosti. Čelnik šire regije Kijeva rekao je da su pogođeni kritična infrastruktura i stambeni objekti

Posljednjih tjedana Rusija je pojačala svoje napade na ukrajinske energetske mreže nakon što je pretrpjela niz neuspjeha na bojnom polju. Neposredno prije izvješća o eksplozijama u Kijevu, dužnosnici su rekli da je južna Ukrajina ponovno napadnuta.

Guverner regije Mikolajiv upozorio je na 'mnoštvo raketa' koje stižu s juga i istoka.

U obližnjoj regiji Zaporižja, novorođenče je ubijeno kada je projektil pogodio rodilište, priopćile su hitne službe. Iz ruševina su spašeni bebina majka, koja je u tom trenutku bila jedina žena u objektu, i liječnik.

  • +4
Rodilište u Zaporižju Izvor: Profimedia / Autor: Katerina Klochko / AFP / Profimedia

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je Rusiju da u njegovu zemlju donosi "teror i ubojstva".

Regija Zaporižja, gdje se nalazi ključna nuklearna elektrana, bila je žarište ponovljenih ruskih napada. Ukrajinske službe za hitne slučajeve priopćile su da su ruski projektili tijekom noći pogodili rodilište bolnice u gradu Vilnyansku koji je pod kontrolom Ukrajine, blizu linije fronta. Rusija je okrivljena za taj napad, ali još nije komentirala nijedan od današnjh napada.

U međuvremenu, gradonačelnik Lavova u zapadnoj Ukrajini pozvao je ljude da ostanu u skloništima.