KOLIKO JE 'TEŽAK' SPLITSKI GRADONAČELNIK?

Kerum odugovlači s imovinskom karticom

06.07.2009 u 19:36

Bionic
Reading

Željku Kerumu s posljednjim satom današnjeg dana istječe rok za predaju imovinske kartice saborskom Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Dogradonačelnik Jure Šundov rekao je da Kerum do 17 sati to nije učinio, no da do kraja dana hoće. 'Mi smo napravili sve što se od nas očekuje, a imamo vremena do ponoći. Sve što radimo u skladu je sa zakonom pa ni ovoga puta nećemo biti drukčiji', rekao je za Večernji list Šundov.

Mate Kačan, predsjednik saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, potvrdio je da Kerumove kartice još nema, kao ni njegovih zamjenika, ali rok istječe u ponoć pa vremena još ima.

'Mogli su danas donijeti kartice, ali mogu ih poslati i poštom', potvrdio je Kačan. Upravo zbog imovinske kartice, u kojoj ne smije biti naveden kao vlasnik udjela većeg od 0,5 posto nijedne tvrtke, Kerum je najavio da će svoj poslovni imperij prebaciti na neki splitski odvjetnički ured. On to nije htio potvrditi, ali nagađa se da će njegovom imovinom upravljati odvjetnica Radojka Jeločnik.