NEĆE, PA NEĆE

Kerum: Ne dam imovinsku karticu, Povjerenstvo treba ukinuti

14.07.2016 u 17:00

Bionic
Reading

Nakon što je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa objavilo da je protiv bivšeg saborskog zastupnika i bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma pokrenulo postupak, a potom mu zbog neispunjavanja imovinske kartice izreklo sankciju od 40 tisuća kuna, sam Kerum bijesno je odgovorio kako to tijelo treba - ukinuti

'Redovito me kažnjavaju samo da opravdaju svoj rad i angažman jer oni samo bez veze leže i ne rade ništa. Kad se i nečega uhvate, onda su pristrani', kazao je Kerum za tportal.

'To što oni naprave u tri godine normalan činovnik odradi u tri dana. Samo stvaraju troškove, rade na svojoj promociji i bez razloga postaju zvijezde. Tim stvarima treba se baviti Ministarstvo financija', uvjeren je bivši splitski gradonačelnik. Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa protiv njega je pokrenulo već nekoliko postupaka i kaznilo ga u više navrata, no on svejedno i dalje odbija ispuniti imovinsku karticu. Globa od 40 tisuća kuna izrečena mu je jer to nije učinio ni nakon isteka saborskog mandata, pa smo mu postavili jednostavno pitanje - zašto ne izvrši svoju zakonsku obvezu?

'Ja sam svoju imovinsku karticu predao tijelu koje o tome vodi računa, a to je Odjel za porijeklo imovine u Poreznoj upravi. Oni su me kontrolirali u nekoliko navrata i nikada nisu našli prekršaje - imam sve zapisnike', kaže Kerum, a saborsko Povjerenstvo će, po svemu sudeći, ignorirati do kraja.