ANTITURISTIČKI IZGRED U ISTRI

Kažnjeni i francuska glumica i nasilni ugostitelj

16.07.2013 u 15:24

Bionic
Reading

Zbog prekršaja narušavanja javnog reda i mira u porečkom Villa clubu, francuskoj glumici Ariane Labed jučer je na Prekršajnom sudu u Poreču dosuđena novčana kazna od 750 kuna odnosno 100 eura, a prvookrivljenom ugostitelju i vlasniku Villa cluba Aleksandru Zrniću u visini 150 eura

Naime, nedavna zabava filmaša u poznatom porečkom ugostiteljskom objektu uz gradsku plažu, koja se protegnula do ranojutarnjih sati, završila je incidentom u kojem je vlasnik kluba fizički napao dvije glumice iz filma Jasmile Žbanić 'Otok ljubavi'.

Aleksandar Zrnić, ugostitelj i vlasnik beach kluba, koji je jednu djevojku navodno išamarao i grubo odgurnuo, a druga je dobila 'šaku u nos', pravdao se da je bio isprovociran drskim ponašanjem pijanih glumica.

U noći incidenta, 28. lipnja, dvadeset i devetogodišnjoj Ariane Labed, koja je bila u društvu s rumunjskom kolegicom Alexandrom Condeescu, izmjereno je u krvi 1,37 promila alkohola, dok je Condeescu, protiv koje nije podignuta nikakva prijava, imala 0,28 promila.

U obrazloženju presude sutkinja Dragica Grujić navodi kako je tijekom postupka nedvojbeno utvrđeno da je uzrujana Labed te večeri bacala stolice u more, pri čemu je i sama pala u more, što nije uobičajeno ponašanje jedne osobe. Utvrđeno je i da joj je nakon toga Zrnić prišao i odgurnuo je, dok udarac u prepone i šamari nisu na sudu dokazani.

U obrazloženju nepravomoćne presude se navodi i da je u obzir u cijelosti uzet iskaz rumunjske glumice Alexandre Condeescu, koja je stala između Labed i Zrnića, pa je tako dobila udarac šakom u nos, od kojeg je i pala u more.

Ponašanje vlasnika noćnog kluba, odnosno Zrnićev udarac slabije i krhkije žene, na porečkom Prekršajnom sudu okarakterizirano je drskim i nepristojnim ponašanjem jer je kao dugogodišnji ugostitelj trebao iznaći način da situaciju riješi mirnim putem.

Tajnica Živa produkcije Amira Lekić veli kako u ovom trenutku ne može još reći hoće li se njihova glavna glumica žaliti na presudu. 'O tome doista morate razgovarati s njom', kazala je tajnica produkcije, dodajući da su u velikoj žurbi zbog današnjeg završnog snimanja, pa se glumici pitanje može uputiti na sutrašnjoj press konferenciji.

Također, ni vlasnik Villa cluba nije još odlučio što mu je bolje – žaliti se na nepravomoćnu presudu ili platiti kaznu i sve što prije zaboraviti. 'Savjetovat ću se s odvjetnikom. Još nismo ništa odlučili', kazao je kratko Zrnić ne želeći ništa dalje komentirati.