SUSRET S HILLARY CLINTON

Katolička udruga zamjera Kolindi ljevičarenje

09.03.2015 u 09:44

Bionic
Reading

Vice John Batarelo, predsjednik katoličke udruge Vigilare i jedan od pokretača novog konzervatizma u Hrvatskoj, na Facebooku se osvrnuo na poteze koje je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović povukla tijekom posjeta SAD-u. Batarelo poručuje: Nemojmo raditi božanstvo ni kraljice od nje

Iako je prije drugog kruga predsjedničkih izbora Grabar Kitarović zadobila podršku 'novih konzervativaca', Batarelo naglašava da nije dobila 'bjanko ček'.

Batarelu je zasmetala činjenica da hrvatska predsjednica danas sudjeluje na konferenciji o ravnopravnosti spolova u New Yorku, a koju organizira Clinton Foundation. Naglašava da je riječ o privatnoj inicijativi i da Hillary Clinton nema nikakvu službenu funkciju.


'Bill i Hillary Clinton su poznati podupiratelji i promotori kulture smrti, to jest za pobačaj, protiv 'tradicionalnog' braka i protiv drugih tradicionalnih vrednota. Oni sustavno razgrađuju tradicionalne i konzervativne vrednote na kojima su izgrađeni SAD i zapadni svijet. Ravnopravnost spolova zvuči dobro, ali je paravan za globalnu promociju ubijanja nerođene djece. Uz to promoviraju gender equality, opet paravan za genderizam. Clintoni su predstavnici ekstremne lijevoliberalne opcije u SAD-u i to izvoze po svijetu', naglašava Batarelo.

Pita se zašto predsjednica Hrvatske 'dobrovoljno sudjeluje na takvom sastanku s vrlo dubioznim sadržajem' te najavljuje da će od njezinog Ureda tražiti razlog sudjelovanja na takvoj konferenciji. Razumljivo bi mu bilo da Vesna Pusić ide na takvu konferenciju jer je to u skladu s njezinom 'relativističkom filozofijom'.

'Ali zašto konzervativna predsjednica Grabar Kitarović ide tamo? Hrvatska mora imati svoj stav, i to vezano za pitanja kulture, morala i vrednote. Oni su važni te postoji cijeli globalni pokret za jasniju lokalnu i globalnu politiku izgrađenu na ljudskim vrlinama, krepostima i vrednotama. Clintoni nisu dio ovoga, štoviše oni su potpuna suprotnost. Mislim da bi bilo bolje da je predsjednica provela svoje vrijeme u New Yorku ili Washingtonu s nebrojnim i vrlo utjecajnim konzervativnim organizacijama, think tankovima i institucijama', poručuje Batarelo.

Smatra da predsjednica mora imati jasan stav o pobačaju te da po tom pitanju nema mjesta za oportunizam i pragmatičnosti. 'Ili imaš stav i braniš ga ili... nemaš i koristiš svakakve mlakušne izgovore', poručuje.

'Na kraju podržimo novu predsjednicu, ALI kao slobodni hrvatski državljani zahtijevajmo bez straha neke odgovore i jasnije stavove od nje i od drugih političara. To je naša odgovornost i dobro za Hrvatsku', zaključuje.