LAUDATO TV

Katolička televizija kasni, podržale ju poznate face

03.03.2017 u 13:17

Bionic
Reading

Iako se pokretanje vjerskog obiteljskog televizijskog programa najavljivalo za kraj ove godine, doznajemo da će s programom krenuti za Uskrs 2015. Za sada program emitiraju u internetskom formatu. Ovaj projekt podržale su i mnoge javne osobe, među kojima su Oliver Mlakar, Špiro Guberina i Doris Pinčić Rogoznica

'Kao najava skorog pokretanja televizije, ali i kako bi se prodajom ulaznica prikupila sredstva za fond Laudato TV-a, u četvrtak je održan koncert duhovne glazbe. 'Kupnjom ulaznice svatko je pridonio fondu za pripremu televizije koju je predstavio i kratki suvremeni spot u kojem poznata lica, poput Olivera Mlakara, Špire Guberine, Doris Pinčić, Roberta Kurbaše i drugih, naznačuju ideje vodilje budućeg sadržaja televizije. Svjedočiti ljepotu vjere u Boga, Katoličku crkvu, promicati zajedništvo i solidarnost, kvalitetno i cjelovito informirati, educirati i zabaviti, pomagati potrebne, povezivati domovinu i iseljenike', priopćili su organizatori.


Podršku pokretanju ove televizije dao je apostolski nuncij u RH, mons. Alessandro D'Errico naglasivši da se Laudato u svom djelovanju približava hrvatskim građanima i vjernicima baš onako kako to čini i želi papa Franjo.

'Laudato TV želi graditi zajedništvo, solidarnost, ljubav prema Bogu, čovjeku, Crkvi i Domovini. Želi razbiti medijsku blokadu, hrvatskoj javnosti omogućiti istinit i potpun uvid u društvena zbivanja kako se posebice crkvene teme ne bi marginalizirale, a interesi hrvatskog naroda omalovažavali', rekla je ranije voditeljica projekta i glavna urednica portala Laudato.hr Ksenija Abramović.