ISTRAGA O ČAČIĆU

Karamarko demantirao sam sebe

04.02.2011 u 12:52

Bionic
Reading

Ni nakon što je prije više od deset dana, na aktualnom satu u Saboru, prvi MUP-ovac Tomislav Karamarko najavio da će policija provesti kriminalistička istraživanja vezana uz privatizaciju odmarališta Zelena punta na otoku Ugljanu, koje je 2001. godine kupila tvrtka u vlasništvu Radimira Čačića, bura na tu temu ne stišava se

Riječi prvog policajca su se obistinile - zadarska policija izašla je na teren prikupiti dokumentaciju, a sve je zapravo zakuhao Andrija Hebrang koji je ustvrdio da je Čačić kazneno odgovoran jer je  upropastio Zelenu puntu.

Karamarko
danas tvrdi da u Saboru nije najavio nikakav progon, a Čačić s konferencije za novinare napominje da je na djelu 'protuustavni postupak'.

Na pitanje novinara je li u skladu s načelom depolitizacije policije najava progona jednog od oporbenih čelnika u Saboru, Karamarko je odgovorio da nikakve najave u tom smislu nije bilo.

'Sasvim krivo, nisam najavio nikakav progon, nikakvu istragu nekog iz oporbe. Nas zanimaju fenomeni, moguće pojave kriminala u pretvorbi i poslije toga. Policija je potpuno depolitizirana i takve insinuacije ne mogu prihvatiti', rekao je Karamarko.

Čačić pak u svom stilu izražava 'zadovoljstvo' time da su 'institucije promptno reagirale i da je pravna država na djelu'.

'Pročitao sam negdje da su odustali od teme da je to bila pretvorba i privatizacija. Ona se odigrala 1991/92. godine, a moja tvrtka Coning došla je u posjed dionica preko burze 2000/01. godine. Ono što se sada radi je protuustavni postupak. Nitko, pa ni Andrija Hebrang ne može si dozvoliti da diskreditira privatno vlasništvo.

To je kao da vam policija upadne u stan i krene vas istraživati jer ne održavate instalacije u njemu. Za Hebranga je to grijeh, a to ustvari pokazuje koliko je besramna ova vlada', zaključio je Čačić.