objava na facebooku

Karamarko će tužiti SDP; Grbin: U njegovu mandatu se petljalo s plinom

26.07.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je tužbu protiv SDP-a zato što ga ta stranka spominje u svojoj kampanji u negativnom kontekstu

Naime, SDP je u objavi na društvenim mrežama naveo da su dva bivša predsjednika HDZ-a, Ivo Sanader i Tomislav Karamarko, te aktualni čelnik stranke Andrej Plenković bili umiješani u 'mutne poslove'.

'Afera HEP pokazuje kontinuiranu pljačku ove vlasti. Ivo Sanader – plinska afera, završio u zatvoru. Tomislav Karamarko – petljao s plinom. Andrej Plenković – milijarda u Ini, a sada isti scenarij s HEP-om. Koji odgovor je Vlada dala na ovo? Nacrt Zakona o medijima koji predstavlja legalizaciju cenzure', napisali su SDP-ovci u objavi na Facebooku u ponedjeljak.

Već istoga dana Karamarko je SMS porukom kontaktirao s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom i najavio mu da će tužiti stranku ako ne ukloni dio objave koji govori o njemu, objavio je Novi list. Karamarko je za taj list potvrdio da je najavio tužbu.

  • +5
Tomislav Karamarko Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Da, tužit ću ih ako ne skinu danas to s Facebooka. Kada sam ja to i što petljao s plinom? Jednako su mogli napisati i da nešto muljam s kokainom', rekao je Karamarko za Novi list i poručio da će SDP morati na sudu dokazati da je on muljao nešto s plinom. No iz SDP-a poručuju da nemaju namjeru ukloniti objavu.

'U mandatu Tomislava Karamarka, kao predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Vlade, bio je niz petljanja s plinom. Od natezanja s arbitražom s MOL-om, preko afere Konzultantica, do, u krajnjoj liniji, njegove podrške onima koji su u vrijeme braniteljskog prosvjeda plinskim bocama blokirali Savsku ulicu. Možemo slobodno reći da je Karamarkova politička karijera uvelike obilježena plinom', objasnio je Grbin za Novi list i dodao kako se Karamarku ispričava ako mu je zasmetala usporedba s Plenkovićem.

  • +7
Peđa Grbin Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL