HEROJ DANA

Kapelan pariške vatrogasne brigade iz goruće katedrale spasio dvije vrijedne relikvije

16.04.2019 u 21:37

Bionic
Reading

Kapelan koji je pomogao ranjenima 2015. nakon terorističkog napada u pariškoj koncertnoj dvorani Batalclan u ponedjeljek je iz goruće katedrale Notre Dame spasio dvije vrlo vrijedne relikvije i postao heroj dana

Jean-Marc Fournier, kapelan pariške vatrogasne brigade inzistirao je da uđe u katedralu Notre Dame i pomogne vatrogascima spasiti krunu od trnja i Presveti Sakrament, prenosi Guardian.

Kapelan koji je pomagao ranjenima u koncertnoj dvorani Bataclan nakon terorističkog napada 2015. godine pridružio vatrogascima kako bi mogli spasili relikvije iz goruće katedrale u ponedjeljak navečer.

'Uopće nije pokazivao strah dok je odlazio po relikvije unutar katedrale i pobrinuo se da one budu spašene. On se svakodnevno bavi životom i smrću i ne pokazuje strah', komentirali su šefovi pariških hitnih službi.

Katolici vjeruju da je krunu nosio Isus Krist tijekom njegova raspeća, a u Pariz je došla 1238. godine kada ju je car Constantin dao kralju Luju IX.

Etienne Loraillère, urednik na francuskoj katoličkoj televiziji KTO tvitnuo je kako je Fournier  pomogao spasiti krunu i Presveti Sakrament.

  • +11
Jutro nakon požara katedrale Notre Dame Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia