partneri dali zeleno svjetlo

Koalicija podržala Habijana: 'Dobar je retoričar i nije povezan s aferama'

18.12.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Koalicijski partneri HDZ-a podržali su u ponedjeljak Damira Habijana kao kandidata za novog ministra gospodarstva istaknuvši kako je riječ o vrsnom retoričaru i iskusnom političaru.

„Za mene je on sjajan kolega, odličan retoričar u Hrvatskom saboru, uvijek dobro pripremljen. To mi je garancija da će se dobro pripremiti i za buduću funkciju", kazao je Silvano Hrelja (NZ) nakon koalicijskog sastanka u Banskim dvorima.

Podsjetio je da je Habijan po struci pravnik, da se bavio korporativnim upravljanjem te ima položen pravosudni ispit.

„Ako se u Ministarstvu gospodarstva pojavi bilo kakva enigma, nema pozvanije osobe od njega da to raspetlja”, smatra Hrelja.

Uime saborskog Kluba HNS-a i nezavisnih zastupnika izrazio je također zadovoljstvo što na ministarsko mjesto dolazi netko iz Varaždina, sa sjevera Hrvatske.

Odbacio je pritom kritike iz oporbe da Habijan nema reference za ministra gospodarstva. „Ministar je prvi čovjek i dirigent jednog orkestra, a s obzirom na njegovo političko i pravno znanje, sigurno je sposoban za tu ulogu”, ocijenio je Hrelja.

Hrebak: Ministar nije stručna već politička funkcija

Dario Hrebak (HSLS)  hvali Habijana kao prekaljenog političara koji slovi kao jedan od glavnih zastupnika HDZ-a u Saboru, koji ima iskustva na lokalnoj i parlamentarnoj razini, a sada će okusiti kako je biti u izvršnoj vlasti.

"Ministar nije stručna već politička funkcija i tu je puno važnije koliko poznaješ procese i sustav državne uprave nego jesi li dovoljno stručan za to", izjavio je Hrebak na kritike o referencama Habijana.

Nikada nije bio povezan ni s kakvim aferama, jedan  je od najboljih i najaktivnijih zastupnika HDZ-a,  vrlo je komunikativan i dobar retoričar što je važno za biti dobar ministar, ustvrdio je.