maro kristić

[VIDEO] Kandidat Mosta za gradonačelnika Dubrovnika čovjek koji je promijenio tri stranke

16.02.2021 u 11:55

Bionic
Reading

Maro Kristić kandidat je Mosta za gradonačelnika Dubrovnika na lokalnim izborima, objavljeno je u utorak na konferenciji za novinare te stranke u Dubrovniku

Rekao je da stranka prvi put na izbore izlazi samostalno kao organizacija, i opravdano s velikim očekivanjem.

"Kampanja je tek nastavak kvalitetnog rada. Biran sam dosad u sva predstavnička tijela, od gradskog kotara do Hrvatskog sabora. Uz to, imam iskustvo rada u regionalnoj samoupravi", rekao je Kristić.

Kaže kako vjeruje da ima potrebno znanje, iskustvo, mudrost i hrabrost koji su potrebni za dobrog i kvalitetnog gradonačelnika Dubrovnika.

Dodao je kako godinama ukazuje na nekontroliranu zaduženost i gradske uprave.

Konferencija za medije Mosta u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić/Pixsell

"Dubrovnik ima više rashoda nego prihoda i pred nama je teško financijsko razdoblje. Tko god bude gradonačelnik, neće mu biti lako. Sve će se morati raditi puno skromniji, a bit će dosta bolnih rezova. Inače nam prijeti kolaps", poručio je Kristić. Kao temeljno načelo predizbornog programa istaknuo je transparentnost te najavio kako će, ako bude izabran za gradonačelnika, prvog dana pokrenuti postupak donošenja novog GUP-a, koji će biti "razvojan i okrenut javnoj i društvenoj infrastrukturi".

Ograničit ćemo devastaciju u prostoru niti će se pogodovati građevinskom lobiju i građevinskoj mafiji, izjavio je Kristić

Najavio je kako će na izbornoj listi Mosta u Dubrovniku biti "novi i društveno prepoznati ljudi, a uskoro će predstaviti i zamjenika te detalje predizbornog programa",

Kristić: Činjenica da sam promijenio tri stranke ne znači da sam promijenio stav

Upitan da komentira kako je 'često nazivan političkim konvertitom', zbog promjene više stranaka, Kristić je novinarima odgovorio da je kao politički akter dobivao potporu birača.

"Činjenica da sam promijenio tri stranke ne znači da sam promijenio stav. Puno je kvalitetniji političar koji drži do stava, a ja držim", objasnio je Kristić. Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je na predstavljanju kako se Kristić aktivnim sudjelovanjem na gradskom vijeću borio za interese Dubrovčana i grada Dubrovnika te je uvjeren kako su zbog toga zavrijedili povjerenje birača.

"Uvijek smo imali stabilnu potporu i birači su nas prepoznavali kao istinske borce za pravedno i transparentno mjesto te jednake startne pozicije za sve", rekao je Petrov. Premda je najavljeno kako će na konferenciji za medije biti predstavljen i Mostov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana, Petrov je rekao kako je odluka o tome odgođena zbog 'novih dobrih informacija' koje su htjeli podijeliti sa članovima.