NERAD ZIMSKE SLUŽBE

Kamioni već četiri dana prisilno stoje, vozači se smrzavaju, a Udruga traži odgovorne

27.02.2018 u 15:47

Bionic
Reading

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražila je u utorak da se istraži odgovornost za nerad hrvatske zimske službe, zbog koje teretna vozila stoje prisilno zaustavljena već četiri dana, dok su vozači izloženi najgorim uvjetima i hladnoćama, te prepušteni sami sebi

Sramotno je, kažu prijevoznici u priopćenju, da zbog vremenskih uvjeta dolazi do kolapsa sustava i u prohodnom dijelu zemlje, kao primjerice na potezu Zagreb - Goričan, jer dok susjedna Slovenija može osigurati nesmetan protok prometa sve do graničnih prijelaza na hrvatskoj strani vozila se zaustavljaju i stoje danima.

Nedopustivim ocjenjuju da u današnje vrijeme, uz dostupne modele vremenske prognoze, dobiju odgovor kako je, primjerice, na području Varaždinske županije ponestalo soli ili da služba nije pripremljena.

'Nitko ne razmišlja o tome da za takvo vozilo tvrtka više neće moći osigurati ni plaću niti davanja koja država traži i uzima, a istovremeno ta država ne pruža uvjete za normalan i nesmetan rad', ističe se u priopćenju.

Zarobljeni kamioni čekaju da se otvore ceste prema moru Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Ogorčeni 'neradom, nepripremljenošću i neadekvatnim postupanjem' zimske službe u Hrvatskoj, traže odgovornost svih uključenih u njezin rad i koordinaciju.

Udruga će održati zajednički sastanak s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta u petak, 2. ožujka, a traži da se tom sastanku odazovu 'adekvatni ljudi koji znaju svoj posao i ovlašteni su donositi odluke'.