vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme čeka za produženi vikend: 'Temperatura zraka će se sniziti, posebice u subotu i nedjelju u unutrašnjosti gdje će prilično osvježiti'

27.05.2022 u 07:15

Bionic
Reading

Vikend u Hrvatskoj donosi niže temperature, kišu i mjestimice olujnu buru na Jadranu, kaže meteorolog Tomislav Kozarić

Na Jadranu pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a poslijepodne lokalno može biti ponekog pljuska i grmljavine.

Navečer i u noći na subotu sa sjevera jače naoblačenje s kišom. Vjetar većinom slab, ponegdje u gorju te uz obalu i umjeren jugozapadni, a na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 °C, prognoza je DHMZ-a za petak.

A što nas čeka za produženi vikend, pitali smo meteorologa DHMZ-a Tomislava Kozarića.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske će u subotu i nedjelju prevladavati oblačno s povremenom kišom, prognozira Kozarić.

U ponedjeljak smanjenje naoblake te sunčana razdoblja, samo još ponegdje uz malo kiše. Na Jadranu promjenljivo oblačno, u subotu kiša uglavnom na sjevernom dijelu, a u nedjelju i drugdje pri čemu se uglavnom u Dalmaciji očekuju i pljuskovi praćeni grmljavinom te lokalne nevere.

Vjetar u unutrašnjosti do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura, podno Velebita moguće s orkanskim udarima, a prema jugu umjereno i jako jugo.

U ponedjeljak će vjetar na moru oslabjeti. Temperatura zraka će se sniziti, posebice u subotu i nedjelju u unutrašnjosti gdje će prilično osvježiti.

Posljedice nevremena u srijedu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP