ODUGOVLAČENJE BIVŠEG PREMIJERA

Kakve veze ima razvod sutkinje sa Sanaderom?

12.02.2014 u 16:13

Bionic
Reading

Ivo Sanader ponovno privlači pozornost. Pred kraj postupka u aferi Fimi media, Sanader je zatražio izuzeće sutkinje u procesu Ivane Čalić jer je ona navodno u razvodu koristila usluge njegovog odvjetnika Gorana Suića. Tvrdi da je informacije o tome dobio iz ‘visokih crkvenih izvora’

Kako to da zatvorenik u Remetincu s ograničenim kontaktima s ‘vanjskim svijetom’ dobiva informacije iz visokih izvora u Crkvi? Nismo uspjeli otkriti jer Sanaderovi odvjetnici ne odgovaraju na telefonske pozive od jučerašnjeg ročišta. Oni se navodno nisu složili s idejom Ive Sanadera da se traži izuzeće sutkinje Čalić te su radili isključivo na njegov nalog.

Je li odvjetnik Goran Suić, kojemu je Sanader navodno već otkazao punomoć, zaista bio angažiran u brakorazvodnom postupku pred Crkvom u ime Ivane Čalić, sutkinje na Županijskom sudu u Zagrebu? Niti to nismo uspjeli otkriti jer odvjetnik Suić također ne odgovara na pozive.

U pravosudnim krugovima možemo čuti da Suić možda uopće nije zastupao sutkinju Čalić, a kažu da ne bi trebalo biti većeg problema i da jest, jer su to potpuno drukčiji i nepovezani predmeti. Nitko ne vjeruje da će Vrhovni sud zaista izuzeti sutkinju iz postupka.

Pretpostavlja se da Sanader odugovlači sa završnicom u postupku za Fimi mediju jer čeka pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u postupku INA-MOL i Hypo. Valjda očekuje da će se to suđenje vratiti na početak i nada se da će to utjecati na odluku suda.

Bila manipulacija ili ne, predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa upozorava i suce i odvjetnike da paze kako se ne bi našli niti u sumnji da su u sukobu interesa. Nije htio komentirati vidi li što sporno u mogućem angažmanu odvjetnika Suića kod sutkinje koja odlučuje o sudbini Suićevog klijenta u drugom postupku. No pojasnio nam je službenu proceduru koja se događa nakon Sanaderovog prigovora.

‘S obzirom da je zatraženo i izuzeće predsjednika suda Ivana Turudića, o slučaju će se najprije on izjasniti pisanom izjavom predsjedniku Vrhovnog suda. Ovisno o odluci Branka Hrvatina, Turudić će odlučiti ostaje li sutkinja Čalić u postupku protiv Sanadera ili ne. Sve to traje dva do tri dana’, pojašnjava Sessa.