BAD COMPANY 2

Kako postati timski igrač

19.04.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Donosimo osnovne savjeta koji će novopečenim virtualnim bojovnicima pomoći u što uspješnijem ratovanju na serverima Battlefielda Bad Company 2

Battlefield Bad Company 2 je trenutni hit koji igraju deseci tisuća igrača diljem zemaljske kugle. Njegov najjači dio je, dakako, mrežna igra, stoga smo odlučili podijeliti par savjeta kako bi postali cijenjen timski igrač kojeg bi svatko poželio u vlastitom vodu. Najvažnija stvar za bolničara je procjena isplati li se riskirati glavu i protrčati kroz kišu metaka do ranjenika. Najgore je ako konstantno iz nesvijesti podižete suborce koji se nalaze na vatrenoj liniji neprijatelja. Kako ih podignete, tako ponovno padaju mrtvi i odnose dragocjene bodove koji često mogu biti presudni za pobjedu, a nerijetko i pritom ginete uzalud. Prvo provjerite ima li u blizini neprijatelja i radije se zaletite tek nakon što ih uklonite.

Inženjerci su sa svojim raketnim bacačima i minama otrov za vozila, no mnogo su korisniji u borbama ukoliko popravljaju vlastite tenkove. Naime, tenkovi su ti koji probijaju obranu i uništavaju sve pred sobom, ali samo ako imaju kvalitetne inženjerce koji će ih u borbi popravljati umjesto da jurišaju po otvorenom s bacačem na ramenu i čekaju sigurnu smrt. Najomraženija klasa su snajperisti koji vrebaju s velike udaljenosti, no pomama svježih igrača za snajperom i sakupljanje ubojstava često više odmaže nego pomaže. Kakva korist od nekoliko snajperista kad ostatak tima nema dovoljno ljudi i ostalih klasa za obranu ili obavljanje zadatka. Istina, skinut će pokojeg protivnika, no u konačnici ćete biti najodgovorniji za poraz.

Balansiranje klasa u timu je stoga najvažnija stavka jer su i mape koncipirane tako da nijedna ne smije biti zanemarena. Neke mape nude helikoptere koji su u rukama pravog pilota nevjerojatno korisni, no nerijetko u njih sjedaju neznalice samo zato što su se stvorili u njegovoj blizini. Rezultat njihovog umijeća je krah na samoj pisti ili obližnjoj zgradi uz ubojstvo svih koji su se našli u helikopteru. Čak ako i polete, protivnici ih vrlo brzo skidaju s neba pa, ako ne znate upravljati helikopterom, bolje u njega ni ne sjedajte, dok kod tenkova nikad ne ulazite sami među protivničke redove i radije pričekajte potporu pješaštva. Građevine u kojima su ciljevi misija su uvijek jako branjene i ukoliko u par pokušaja ne uspijete prići ni blizu, vrijeme je za uništavanje. Bad Company 2 je, naime, igra u kojoj je apsolutno sve moguće uništiti, pa se masovno prebacite u izvidnike i pozovite minobacački napad ili pak inženjerce, premda ni jurišnike sa njihovim bacačima granata ne treba odbaciti. Uglavnom, sravnite utvrdu do temelja i krenite na sljedeći cilj.

Budući da se radi o timskoj igri, uvijek možete računati na pomoć suboraca jednako kako i oni računaju na vašu, no da biste uopće koordinirali akcije, važno je komunicirati i dogovarati daljnje poteze. Komunikacija glasom je na javnim serverima uglavnom nepoznanica, no priključite li se kakvom klanu, računajte i na nju jer je brža i jednostavnija od tipkanja. Uvijek upozorite prijatelje na nadolazeću opasnost ili im, primjerice, recite da odvuku vatru dok se vi provlačite u zaleđe. Premda bi se o timskoj igri Bad Company 2 mogla napisati knjiga, vjerujemo da će svježim igračima i ovi savjeti pomoći da više uživaju u ovoj odličnoj pucačini i postanu rado viđeni gosti na omiljenim serverima.

Battlefield Bad Company 2 multiplayer trailer