PUŠTEN NA SLOBODU

Kako je varao Buklijaš dok je bio splitski dekan?

03.07.2013 u 13:31

Bionic
Reading

Bivši dekan splitskog Pravnog fakulteta i član Državnog sudbenog vijeća Boris Buklijaš ispitan je na Županijskom državnom odvjetništvu (ŽDO) zbog sumnje da je gospodarskim malverzacijama taj fakultet oštetio za više od milijun i pol kuna, a nakon ispitivanja pušten je da se brani sa slobode, doznaje se danas u splitskom ŽDO-u.

Splitska je policija danas potvrdila kako su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim Buklijašom te ga prijavili za više kaznenih djela.

Sumnjiče ga da je od 2008. do 2012. godine, kao odgovorna osoba fakulteta, počinio više kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i time oštetio fakultet te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za oko 1,5 milijuna kuna. Osim toga, tereti ga se i da je lažnim putnim nalozima nanio štetu DSV-u, odnosno Ministarstvu pravosuđa u iznosu od 110.000 kuna.

Buklijaš je navodno naplaćivao službena putovanja za fakultet pravdajući to odlascima na put svojim osobnim automobilom, a snimke s autoceste pokazuju da je u to vrijeme vozio terenac kupljen za potrebe fakulteta.

Sporna je navodno i kupovina spomenutog terenca na leasing, te njegova plaća na Pravnom fakultetu koja je bila dvostruko veća od uobičajene i dosezala je gotovo 50.000 kuna.