caffe bar 'Dujam'

Kafić na splitskoj Rivi se prodaje za basnoslovan iznos. Od cijene za niti 30 kvadrata zavrtjet će vam se u glavi

04.09.2021 u 09:48

Bionic
Reading

Mali poslovni prostor na splitskoj Rivi u kojem je smješten caffe bar "Dujam", mogao bi oboriti zanimljiv rekord

Odricanjem prava prvokupa na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, na tržištu nekretnina našao se dosad najskuplji kvadrat na Rivi. Grad je imao priliku otkupiti tu nekretninu za iznos od čak milijun i 350 tisuća eura, a budući da je riječ o prostoru površine 29,04 metara četvornih, dolazimo do impresivne cijene kvadrata, koja iznosi čak 46.487 eura, piše Slobodna Dalmacija.

Sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, vlasnik koji namjerava prodati zaštićeno kulturno dobro, poput ovog prostora, dužan ga je prvo ponuditi Republici Hrvatskoj, Županiji i Gradu. U slučaju da se svi odreknu prava prvokupa, vlasnik prostor može prodati drugom kupcu, ali cijena ne smije biti niža od one koja je ponuđena Gradu.

Vlasnik nekretnine Miroslav Dujmović kazao je za splitski dnevnik da su u tijeku pregovori oko prodaje dok je Jasminka Biliškov vlasnice agencije 'Biliškov nekretnine' kazala kako se do sada nije susrela s toliko visokim iznosom metra četvornog te da misli da je najveći iznos poslovnog prostora na Rivi prodan za 25.000 eura po kvadratu. IIsto tako je dodala da da bi se novom vlasniku uglaganje u nekretninu moglo vratiti kroz deset do petnaest godina.