KOMUNALNI REDAR

Kad ga vide s fotoaparatom, izvade lopate i očiste snijeg

12.12.2012 u 12:45

Bionic
Reading

Građani su se ove godine uhvatili lopata i većina njih je očistila snijeg ispred svojih kuća, zgrada i poslovnih prostora jer su shvatili - više nema šale s komunalnim redarima!

Potvrđuje to za Glas Slavonije i komunalac Boris Gregačević koji kaže da je u Ružinoj ulici jučer snijeg čistila i jedna djevojčica pomažući obitelji, a i on bi sam, da smije, pomogao nemoćnijima, kaže. Zadužen je za obilazak dijela Gornjeg grada, za koji kaže da je znatno čišći nego prošle godine - od subote do utorka ispisao je samo 37 kazni zbog neočišćenog snijega, dok ih je prošle godine u samo jednom danu imao i više od stotinu.

'Vjerujem da su prošlogodišnje kazne pozitivno djelovale na građane. Jučer me je zvala obitelj iz Inđije, u Srbiji, koja ima nekretninu u Osijeku i rekla mi da će zamoliti susjede da očiste snijeg samo da ne dobiju kaznu.


'Nerijetko se događa da su stanari zajedničkim snagama čistili snijeg ispred zgrada, a dobro su mi poznati i oni koji iz godine u godinu izbjegavaju ovu obvezu i unatoč kaznama ne žele ga očistiti. To ne smeta samo meni, nego i građanima koji uredno čiste svoj dio nogostupa pa mi kažu da bi i svoje nesavjesne susjede kaznili, jer reda mora biti. Doživio sam i nekoliko puta da stanari trče iz kuća i hvataju se lopate čim vide da vadim fotoaparat iz džepa', ispričao je Gregačević koji je, zajedno s ostalim komunalnim redarima, u subotu, kad je pao prvi snijeg, samo opominjao jer snijeg zbog velikih nanosa nije bilo moguće temeljito očistiti. S druge strane, građani se žale na neočišćene javne površine i ulice u koje ralica još nije ušla. A na upit je li i on ispunio svoju građansku obvezu, Gregačević spremno odgovara: 'Naravno! Pomogla mi je i supruga i još u subotu očistili smo sav snijeg ispred kuće, a bilo ga je na nekim mjestima i do metar i pol. Neću valjda riskirati i platiti kaznu kolegi komunalnom redaru', rekao je Gregačević, pojasnivši da je globa za fizičke osobe 500, obrtnike 800, a pravne osobe 2.500 kuna, uz dodatnih 500 kuna za odgovornu osobu u tvrtki.