POVRATAK NA POSAO

Jurjević nakon operacije u Sabor došao s maskom

19.06.2013 u 11:43

  • +3

Marin Jurjević nakon operacije nazočio Sjednici Odbora za ustav

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Nakon nedavne transplantacije jetre SDP-ov saborski zastupnik Marin Jurjević vratio se na radno mjesto u Sabor. Jutros je sudjelovao na sjednici saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav, no na licu je nosio medicinsku masku

Jurjević se na početku sjednice Odbora za Ustav šalio s kolegama i bio dobro raspoložen. Ovo mu je prvo pojavljivanje u Saboru nakon što mu je početkom svibnja transplantirana jetra.

Jurjević je, podsjetimo, već dulje vrijeme, točnije dvije godine imao problema s jetrom, a bio je na međunarodnoj listi čekanja za transplantaciju.

Jurjević je na sjednicu Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav pristigao kako bi zajedno s kolegama glasao za konačan prijedlog Zakona o suradnji Sabora i vlade u europskim poslovima, ali i za novu verziju saborskog poslovnika.

Zakon i poslovnik su na raspravu u Sabor poslani većinom glasova, a za njih je glasao i HDZ-ov Vladimir Šeks, i to nakon što je jučer objavljeno da vladajući prihvaćaju HDZ-ove prijedloge da Vlada češće izvještava Sabor o sjednicama Europskog vijeća.

Predsjednik odbora SDP-ov Peđa Grbin, na pitanje vanjskog člana odbora Dragana Zelića, objasnio je da će zainteresirana javnost imati mogućnost uvida u bazu dokumenata EU putem saborske e-doc baze.

Zelić je imao i prijedlog prilikom rasprave o poslovniku te se založio da i Odbor za vanjsku politiku te Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost imaju vanjske članove. Grbin je objasnio kako će vanjskopolitički odbor ubuduće imati vanjske članove, a za odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, zbog njegove specifičnosti, to nije predviđeno.