ODVJETNIK UHIĆENE VLASNICE FIMI MEDIJE

'Jurak se aktivno branila'

11.08.2010 u 13:32

Bionic
Reading

Vlasnici agencije za tržišno komuniciranje Fimi medije Nevenki Jurak i njezinoj suradnici Aniti Lončar Papeš, koje su jutros privedene na zagrebački Županijski sud, određen je jednomjesečni istražni zatvor

Istražni sudac Krešimir Devčić rekao je da im je određen pritvor zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i eventualne manipulacije dokumentacijom, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela na slobodi.

Devčić nije htio govoriti o tome što im se stavlja na teret, s obzirom da, kako je rekao, istragu vodi USKOK i on donosi nalog o provedbi istrage.

U daljem tijeku istrage bit će saslušano 16 svjedoka koje je odredio USKOK, rekao je Devčić, dodajući da 'taj broj nikad nije konačan u samom startu istrage'.

Odvjetnik Nevenke Jurak, Krešimir Vilajtović, rekao je da nisu dobili imena svjedoka te da će to vidjeti kad izvrše uvid u spis.

Upitan o tome što se njegovoj branjenici stavlja na teret, Vilajtović je rekao da se radi 'o čisto poslovnom odnosu između dvije tvrtke, gdje USKOK tvrdi da je pribavljena nepripadna imovinska korist od 16,5 milijuna kuna'. Dodao je da se nitko iz javnih poduzeća i bilo kojih institucija sustava ne spominje.

'Jurak se aktivno branila te poriče izvršenje djela', rekao je njezin odvjetnik.

USKOK je započeo kriminalističko istraživanje nad Nevenkom Jurak, Anitom Lončar Papeš i Bojanom Dimićem zbog nezakonitosti u poslovanju više društava u državnom vlasništvu s trgovačkim društvom Fimi media d.o.o. Zagreb.

Za njih se sumnja da su se udružili radi počinjenja kaznenog djela, odnosno ostvarivali naplatu fiktivnih računa za nepostojeće usluge, a novac u iznosu od najmanje 16.563.737 kuna zadržali za sebe, stoji u priopćenju. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja USKOK je podnio kaznenu prijavu protiv njih.