Juheeee, juhu huuu!

Juheeee, juhu huuu!

11.10.2012 u 18:18

Bionic
Reading

Danas na Trgu Burze u sklopu Tjedna restorana, njujorški đir od podneva do isteka zaliha. Navali narode na streetfood juhe - još malo pa nestalo!

Ne nisam se multiplicirala, teleportirala, klonirala pa sad takva stojim ispod kamionskog prozorčića s kojega me gledaju Željka (Klemenčić) i Ozren (Drobnjak), na dan kad vas tjeram na streetfood hodočašće!


Mobilni juharoši Željka i Ozren


Ovaj tjedan traje Tjedan restorana u sklopu kojega Juhu juhe kamiončić stoji, naizmjence jedan dan na Trgu bana Jelačića pa drugi dan na Trgu Burze svaki dan do subote. Tako je prekjučer stajao na potonjemu mjestu i zato imam fotke za Sjedi&Jedi


Uspjela sam pojesti samo restoransku juhu od rajčica koja mi nije bila baš ...


... pa je začinih tekućim chillijem Pain is Good!


Danas vam je ijope' prilika da kušate juhice, za 15 kn, šnita domaćeg kruha uključena (kruh mijesi i peče Mrvica alias Željka - ne prepustiti bližnjemu svomu!)


... ili za 5 kn, u prvom zagrebačkom streetfood kamiončiću

Htjedoh objavit sijaset fotografija koje snimih prošlo ljeto u New Yorku, jer sam frikstreetfooda i ne jedem ga samo tamo nego posvuda po svijetu što nije uvijek drago mojem probavnom sustavu, ali crče mi vanjski hard disk. Na njemu su naime fotke svih mi tada dostupnih njujorških streetfood kamiončića.


I mahom izgledaju poput ovoga u vlasništvu Željke Marjanović i Ozrena Drobnjaka (inače i organizatora Tjedna restorana)

Eee kad bi samo gradski oci i pripadajuća im papirologija dopustili/la istome da svaki dan negdje stoji i prodaje svježe juhe građanima našeg malog, a kakti velikog grada - gdje bi nam bio kraj?

Tim više što juhe stvarno kuhaju od kostiju, svježega grincajga i ostalih, domaćih, svježih namirnica. Potfutrane su dakle pravim temeljcima i zato ne koštaju nego 15 kn. I nisu smo mesne nego i povrtne dakle pogodne i za svejede i zabiljojede.


Mrvica je gostovala sa svojom juhom neki dan u Juhu juhama i rasprodala je do zadnje kapi (morala sam polizat lonac da bih okusila kakva je bila - to sve govori o kvaliteti)

Pileći chowder po Mrvici: Chow-der. Obožavam tu riječ. To nije ni klasična krem juha ni ćušpajz, ali je tu negdje. Koristi se za široku lepezu ujušaka (e, tu riječ ne mogu smisliti) koji se najčešće zgušnjavaju vrhnjem ili mlijekom, ponekad čak i kokosovim.


Zato ako radite u centru grada i imate pauzu oko podneva požurite na jednu od 3 juhe koje će vam se nuditi od podneva (do cca. 14 h se uglavnom rasprodaju) na Trgu burze. Jedna od njih će opet biti Mrvičina ;). I NEĆE biti chowder


A što će bit' nek' ostane SUP(L)AAA(JS)!


Posluživat će vam ih ekipa dobre volje

Foto: Maja Danica Pečanić
Baš je cool bit' u kamiončiću


Bez problema se mogu zamisliti da to radim/živim i nisam jedina :)