ODGOVOR HDZ-u

Josipović: Samo sam citirao presudu zagrebačkog suda

31.12.2014 u 16:51

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Ivo Josipović u srijedu je u Fužinama rekao kako HDZ nije proglasio lopovima, nego samo citirao presudu zagrebačkog suda

Na tradicionalnom ispraćaju stare godine u podne u Fužinama Josipović je na pitanje kako komentira tvrdnje HDZ-a s konferencije za novinare po kojima bi se trebao ispričati njihovim biračima jer je, kako su rekli, tu političku stranku proglasio lopovima i kriminalnom organizacijom, istaknuo kako HDZ nije proglasio lopovima, nego samo citirao presudu zagrebačkog suda.

"Bio sam i bit ću predsjednik svih građana, pa tako i glasača HDZ-a. Mnogi glasuju za HDZ i za mene, a takvi će ostati i ubuduće. Sve pozivam da poradimo da u 2015. ne bude kriminala i korupcije, a da sve kriminalne radnje koje su bile počinjene budu kažnjene", rekao je.

Na pitanje da komentira tvrdnje HDZ-a po kojima Josipović "agresivnom kampanjom razdvaja Hrvatsku, a oni je spajaju", Josipović je rekao kako - "ako pogledamo što govori, upravo HDZ razdvaja Hrvatsku".

Ponovio je da je bio predsjednik svih građana te da pet godina njegova mandata o tome najviše govori.

Rekao je kako vjeruje da će 2015. godine u Hrvatskoj krenuti nabolje.

"Posebno sam siguran da će nakon reformi koje će se provesti nakon promjene Ustava biti stvoreni pravi temelji za zdravu ekonomiju, za više radnih mjesta i bolje gospodarstvo", rekao je Josipović.

Na ispraćaju stare godine u Fužinama okupilo se više od 7000 ljudi, uz kobasice i kuhano vino, unatoč temperaturi od 11 stupnjeva ispod ništice.