NASTAVAK SVAĐE

Josipović raspalio po Pupovcu: On nije antifašist, već kolaboracionist

26.07.2017 u 14:15

Bionic
Reading

Višegodišnje prepucavanje bivšeg predsjednika Ive Josipovića i SDSS-ovca Milorada Pupovca ovoga tjedna dobilo je nastavak. Nakon što se u pretposljednjem broju Globusa Pupovac u intervjuu obrušio na njega uredništvo tog tjednika omogućilo je u novom broju Josipoviću da na tri stranice kaže što misli o Pupovcu, kojeg nijednom u tekstu ne zove imenom i prezimenom, već o njemu govori kao o 'onom-koji-nije-Šesta-lička'

Tako navodi da je njegov antifašizam lažan i da on nije antifašist, već iskonski kolaboracionist, obrazlažući to činjenicom da je s ustašofilima spasio Plenkovićevu vladu.

Upitan da prokomentira Josipovićevu prozivku, Pupovac je kazao kako je nije vidio i da je ne može ni komentirati.

Sukob između njih dvojice tinja već dug niz godina iako su isprva bili u dobrim odnosima, posebno prije nego što je Josipović stigao na Pantovčak. Nakon toga stvari su krenule silaznom putanjom, a u jednom davnom razgovoru za Novi list Pupovac je mogući razlog za pogoršane odnose vidio u pisanju tjednika Novosti o Josipoviću. 

Štoviše, 2012. godine Pupovac je ustvrdio kako ga je Josipović optužio da stoji iza teksta 'Osvetnik s Pantovčaka' urednika Novosti Ivice Đikića.

U međuvremenu su se odnosi dodatno pogoršali, Josipović je za Pupovca govorio da je etnobiznismen, ovaj mu je uzvraćao da nije htio pomoći kada su u pitanju bile ćirilične ploče u Vukovaru…

Onda je neko vrijeme bilo zatišje, sve do prije mjesec dana, kada je Josipović ustvrdio da jedino Pupovac može spriječiti da se ukine ime Trga maršala Tita u Zagrebu, na što mu je ovaj uzvratio da je teško očekivati od bivšeg predsjednika da bude osjetljiv prema manjinama i da mu to nije prvi put.