PRVI DAN NOVE PREDSJEDNICE

Josipović i Grabar Kitarović na Pantovčaku

12.01.2015 u 14:45

  • +6

Predsjednica Grabar-Kitarović

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović primio je novoizabranu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović u Uredu predsjednika Republike, priopćeno je s Pantovčaka

Novinari nisu bili službeno obaviješteni o predstojećem susretu, a razlozi za takvu tajnovitost zasad ostaju nerazjašnjeni. Za pretpostaviti je da Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, umorni od medijske pažnje, žele u miru razgovarati o predstojećoj primopredaji vlasti

Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčak je stigla nešto prije 17 sati u pratnji članova svoga izbornog stožera Jadranke Jureško Kero, Mira Kovača i Mladena Pavića. Uz predsjednika Josipovića sastanku su nazočili pročelnica Kabineta Danica Juričić Spasović, šefica izborne kampanje Tamara Obradović Mazal i predstojnik Ureda predsjednika Vito Turšić. Tom prigodom predsjednik Republike Ivo Josipović čestitao je novoizabranoj predsjednici na izbornoj pobjedi te ju upoznao s funkcioniranjem Ureda predsjednika, naveli su su iz Ureda predsjednika u šturom priopćenju.

U izjavi nakon izborne pobjede Kolinda Grabar Kitarović otkrila je za Novu TV da ju je nazvao Ivo Josipović, no ne i premijer Zoran Milanović.

Otkrila je da joj premijer Zoran Milanović nije čestitao te da će ga sama nazvati ako je ne nazove u nekoliko sljedećih dana. Aktualni predsjednik Ivo Josipović ju je pak nazvao i čestitao.

'Razgovarali smo vrlo kulturno, vrlo civilizirano, vrlo normalno, razgovarat ćemo i dalje. Ja cijenim njegov rad kao bivšeg predsjednika Republike Hrvatske. Cijenim isto tako njegove birače koji su dali glas njemu i ovome trudu. Kao što sam rekla, ne želim biti isključiva nego uključiva. Želim okupljati, a ne dijeliti. Krenut ćemo polako u razgovore o jednoj normalnoj, civiliziranoj predaji Ureda', rekla je Kolinda Grabar Kitarović za Novu TV


Kolinda Grabar Kitarović nakon neizvjesne izborne noći i odnesene pobjede, u ponedjeljak je sa smiješkom izašla iz stana u Bauerovoj u centru Zagreba gdje su je dočekali novinari.

Što i kako dalje, otkrit će pak večeras iza 20 sati u HTV-ovom Dnevniku plus. U razgovoru s Goranom Rotimom, prva predsjednica RH osvrnut će se na tijesnu izbornu završnicu te planove za budućnost.