NEMA VIŠE SKRIVANJA

Josipović će od sada izravno napadati Kosor

25.05.2010 u 12:44

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović se u prvih 100 dana na vlasti više puta žestoko sukobio s HDZ-om iako je te sukobe, barem u početku, pokušavao izbjeći

Sada je strpljenje u Uredu predsjednika na izmaku jer, kako saznaje Nacional iz krugova bliskih predsjedniku, smatraju da nikakvih stvarnih razloga za simultane napade iz HDZ-a na Ivu Josipovića nije bilo. Zbog toga će, kako piše Nacional, za svaki idući napad na Josipovića smatrati odgovornom Jadranku Kosor.

Kap koja je prelila čašu bilo je simultani napad pet istaknutih HDZ-ovaca koji su ga kritizirali nakon što je izjavio da Hrvatska odvjetnička komora nije trebala pokrenuti postupak protiv Ante Nobila.

U svemu tome postoji strategija jer HDZ-ovce boli kad vide da Josipovićevu politiku podržava 84 posto građana. Ekipa oko Josipovića ne vjeruje premijerki koja je preko medija objavila da zaustavlja sve napade na predsjednika. Oni smatraju da je riječ o spinu te da ona šalje svoje stranačke vojnike da napadaju Josipovića, a onda prikazuje sebe kao mirotvorku koja obuzdava nezadovoljnike u HDZ-u, piše Nacional.