NOVA PROSVJEDNA HODNJA

Josić: Svi Matićevi savjetnici dati će ostavku

Bionic
Reading

Stotinjak prosvjednika krenulo je jutros iz prigradskog vukovarskog naselja Sotina u prosvjednu hodnju u znak prosvjeda protiv uvođenja dvojezičnosti u grad Vukovar

Prosvjednici su se okupili na raskrižju za Ilok i Tovarnik odakle su se uputili prema mjestu masovne grobnice na mjestu nekadašnje klaonice na izlazu iz Sotina prema Iloku, gdje će se pomoliti za žrtve agresije na Sotin.

Kolonu predvode majke nestalih i poginulih branitelja i mještana Sotina. Na popisu zatočenih Sotinjana iz Domovinskog rata nalaze se još 33 osobe. U Domovinskom ratu ubijeno je ili poginulo 64 mještana toga mjesta.


Nakon molitve na mjestu bivše masovne grobnice predviđeno je da se prosvjednici u kolone upute do središta naselja.

Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, rekao je da neće biti nikakvih incidenata te kako će sve teći mirno i dostojanstveno, piše Večernji list

Josić je kod biste Blage Zadre na Trpnjskoj cesti pozvao okupljene da ne diraju i provociraju hrvatsku policiju, jer je i Zadro bio hrvatski policajac.

Najavio je i da za vikend neće biti značajnijih aktivnosti, ali da se prosvjedi nastavljaju.'Cilj nam je da se Vukovar proglasi mjestom od posebnog pijeteta i na tome ćemo ustrajati', rekao je Josić ističući da poslije jučerašnjeg zahtjeva za neopozivom ostavkom ministra Matića i on i svi ostali savjetnici ministra daju ostavku.

Josić je istaknuo i da danas u Vukovaru neće biti ni organiziranog gledanja nogometne utakmice Hrvatska – Srbija jer bi bilo gotovo nemoguće kontrolirati veliki broj ljudi koji bi došli u grad.