rešetari

Još jedna općina koja želi zabraniti rad nedjeljom

25.10.2018 u 21:26

Bionic
Reading

Nakon slavonskog Ivankova, u kojem se od 2. rujna nedjeljom i blagdanima više ne može u trgovinu i pekarnicu, sličnu inicijativu pokrenula je brodsko-posavska Općina Rešetari

Na adrese trgovina i pekarnica u brodsko-posavskoj Općini Rešetari stigla je inicijativa za ukidanje rada nedjeljom i blagdanima.

'Kako posljednjih godina Općinu Rešetari kao ruralno područje karakteriziraju negativni demografski pokazatelji - znatan udio staračkog stanovništva te iseljavanje mladih ljudi - javlja se i problem nepostojanja kvalitetne skrbi za osobe zaposlene u djelatnosti trgovine te dovodi do nemogućnosti planiranja osobnog života radnika, a i u suprotnosti je s propisima Republike Hrvatske. Općina Rešetari kao lokalna samouprava nastoji unaprijediti razinu života svih stanovnika na području općine', stoji između ostaloga u službenom dopisu poslanim poslodavcima iz ove općine koja je prema popisu iz 2011. godine brojala 4753 stanovnika u naseljima Adžamovci, Brdani, Bukovica, Drežnik, Gunjevci, Rešetari i Zapolje.

Upravo zbog toga, kako navode na službenim stranicama, ova je općina prepoznala potrebu za pokretanjem inicijative za ukidanje rada nedjeljom i blagdanima za sve trgovačke objekte i pekarnice. Vlasnike i poslodavce mole da im se na dopis očituju kako bi mogli organizirati zajednički sastanak.

U nastavku navode kako 'problem treba sagledati u cjelini te vidjeti treba li se onemogućiti rad nedjeljom ili tražiti veća prava za radnike koji rade toga dana'.

'Argument kako će pasti promet su gluposti, jer oni kojima nešto treba, a ne mogu to kupiti nedjeljom, kupit će ili u petak ili subotu ili ponedjeljak', navodi se na službenim stranicama Općine Rešetari.