vremenska prognoza

Još danas promjenjivo, a onda vikend pun sunca i iznadprosječnih temperatura

02.02.2024 u 05:59

Bionic
Reading

Mjestimična slaba kiša u noći, tek rijetko još i početkom petka, samo je prolazna i kratkotrajna, kao i na Jadranu u petak često jaka bura, s lokalno olujnim udarima. Za vikend i početkom novoga tjedna bit će mirnije, stabilnije, sunčanije i toplije, ujutro ponegdje i maglovito, od utorka uz sve zamjetniju južinu.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano, uz više oblaka u prvom dijelu dana. U noći i prema jutru još može pasti malo kiše. Uz povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar, najniža temperatura oko 0 °C, najviša dnevna između 7 i 9 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također oblačnije prijepodne te ponovno potkraj dana, a sunčanije sredinom dana. Ujutro manje hladno nego u četvrtak, uz temperaturu između -2 i 2 °C; najviša dnevna oko 8 °C.

Manje hladno bit će u noći i ujutro i u gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu, ponajprije zbog umjerenog vjetra na kopnu te jake, na udare i olujne bure na moru. Danju djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Vjetar će u drugom dijelu dana oslabjeti. Najviša temperatura između 6 i 8 °C, na obali i otocima od 12 do 14 °C.

I na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i vjetrovito, uz jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. Bura će u noći na subotu oslabjeti. More umjereno valovito, ponegdje i valovito. Najviša temperatura između 13 i 15 °C.

Podjednaka temperatura zraka i na jugu Hrvatske, uz obilje sunčanih sati, a ugođaj toplog vremena mogla bi kvariti samo umjerena i jaka bura, na udare i olujna. Slabljenje bure najvjerojatnije je prema subotnjem jutru.

Slijede još topliji dani

Tijekom vikenda u kopnenom području pretežno sunčano i danju još toplije, a i jutra neće biti toliko hladna kao proteklih dana. Početkom sljedećeg tjedna oblačnije i još malo toplije, i ujutro i danju.

Na Jadranu također sunčano. Uz slab vjetar od nedjelje raste vjerojatnost za maglu i niske oblake, uglavnom na sjevernom dijelu. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, a jutarnja će biti u porastu, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.