PODUZETNOJ UDOVICI

Joca plaća sto tisuća eura za Miloševićevu vilu

01.05.2009 u 09:39

Bionic
Reading

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, organizator atentata na Ivu Pukanića, s udovicom Slobodana Miliševića, Mirom Marković dogovorio je najam njihove vile na Dedinju u Tolstojevoj ulici za sto tisuća eura godišnje

Do tih je podataka došla Služba za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) koja je prateći Jocića prisluškivala i njegove telefonske razgovore, piše Press. U toj je vili, od 360 metara kvadratnih, Joca i uhićen u ponedjeljak 27. travnja.

Služba za borbu protiv organiziranog kriminala pratila je Jocića od svibnja 2006. kada je uz jamčevinu pušten iz pritvora. 'Jocić je tada operativno obrađivan kao i sve osobe s jakim vezama u podzemlju. U jednom trenutku operativci su presreli razgovor kojim je dogovaran najam kuće bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, koji je umro u ožujku 2006. Joca i Mira Marković dogovorili su iznos od 100.000 eura godišnje, plus plaćanje režija’, rekao je izvor Pressa.

Specijalci ipred vile u Tolstojevoj

Mira Marković, koja se nalazi u Moskvi, nije željela komentirati najam vile na Dedinju. Dragan Hadži Antić, prijatelj supruge pokojnog Miloševića, tvrdi da Jocić ne plaća najam za vilu. 'Jocić je samo koristi, ne plaća nikakvu stanarinu. Znate li vi koliki su tu mjesečni troškovi režija, struja? Jocić je došao da bi brinuo o kući i održavao je', tvrdi Hadži Antić.

Joca Amsterdam prijavio je sudu da mjesečno zarađuje 600 eura. Priznanje da plaća skupi najam otvorilo bi priču da je lagao sudu o visini zarade, kao i da zarađuje mnogo više nego što je prijavio. To bi bilo kazneno djelo utaje poreza.