SPAS OD PROGONA

Jelavić na operaciji, zastara u travnju

20.02.2009 u 09:31

Bionic
Reading

Nikici Jelaviću trebalo je početi ponovljeno suđenje u Općinskom kaznenom sudu zbog krivotvorenja službene isprave, no Jelavić se nalazi na operaciji u Austriji, pa je sudac Mladen Žeravica morao konstatirati da se ročište odgađa

ZAGREB - Njegova braniteljica Sanja Ormuž kazala je da je Jelavićeva supruga primila sudski poziv i obavijestila ju da je Jelavić u bolnici u Grazu zbog problema sa sinusima. Na ročište je došao optuženi Ivan Knežević, u pratnji branitelja Rajka Mlinarića.

Jelaviću se sudi da se 1999. kao suvlasnik Palme dogovorio se s Rajkom Momčilovićem da kupi mercedes u Njemačkoj, piše Večernji list. Momčilović je auto kupio za 88.000 maraka a iako je Nikica Jelavić znao da je auto kupljen u gotovini dao je Ivanu Kneževiću, direktoru Palme da unese u poslovne knjige neorginalni račun s potvrdom o odgodi plaćanja.

No, zanimljiviji od ovog optuženog akta je podatak da je Županijski sud ukinuo prvostupanjsku uvjetnu osudu optuženima uz obrazloženje da detaljno ispitaju optužene koji su se inače na suđenju branili šutnjom!

To je razumnjivo jedino ako je sudsko vijeće Županijskog suda vrlo površno čitalo spis pa im je promakla ta činjenica. U travnju nastupa zastara za ovaj predmet.