nova vlast

Jelena Pavičić Vukičević uoči primopredaje u Zagrebu: Mislim da će Tomaševiću nedostajati bicikl narednih godina

03.06.2021 u 22:28

Bionic
Reading

Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima u petak ključeve grada predaje Tomislavu Tomaševiću. I sve bi po želji bivših trebalo trajati kratko.

'Ne očekujem poklone ni cvijeće, ali tu ćemo popit kavicu i to je to', kazala Jelena Pavičić Vukičević, vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba.

Uz kavicu nova vlast dobit će i izvješća. Što je napravljeno, što se mora učiniti. Andrea Šulentić iz grada sve je pripremila za novu vlast.

'Mislim da se radi o tisućama stranica, od bilanci do ugovora i preuzete obveze kreditiranje i slično. Nema nagaznih mina', kazala je Pavičić Vukičević za Dnevnik Nove TV.

Financijsko izvješće najviše zanima novu vlast. Ima li novca u blagajni?

'U tri mjeseca nisam imala problem s likvidnošću i servisiranju obveza i nadam se da će i novi gradonačelnik to odrađivati kao i ja', poručila je Pavičić Vukičević.

Tomašević i Plenković do jučer su bili protivnici, a od sutra će u mnogim stvarima biti partneri. Grad ne može bez države i obrnuto. I Pavičić Vukičević kaže da je novom gradonačelniku najbolje da je dobar s Marićem i ističe da mora biti dobar sa svima.

Puno toga će se ipak promijeniti u životu gradonačelnika. Prvo od želje da na posao dolazi biciklom. Prethodnica mu poručuje da na to zaboravi. "Mislim da će mu bicikl narednih godina nedostajati", smatra Pavičić Vukičević.

  • +2
Tomislav Tomašević Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zato ga očekuje automobil i dva vozača. 3200 ljudi brine da sustav u poglavarstvu funkcionira. A koliko ih brine o samom gradonačelniku? "Ne bi rekla da je to više od deset ljudi", kaže Pavičić Vukičević .

Novi gradonačelnik s proračunom zapravo je najmoćnija osoba u zemlji. Metropolu će voditi iz sobe 367.

Jelena Pavičić Vukičević nakon 20 godina uz Bandića, 13 u poglavarstvu te tri mjeseca na dužnosti gradonačelnice najbolje zna što ta funkcija nosi. "24 sata živiš za Zagreb. Apsolutno. Kao i svi do sada. To je najljepši osjećaj", kaže Tomaševićeva prethodnica.