ČAČIĆ O ZADUŽENJU

'Jedino što ova Vlada zna je – plakati'

14.07.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić demantirao je nagađanja da narodnjaci razmišljaju o napuštanju 'kukuriku koalicije' te oštro kritizirao novo zaduženje hrvatske Vlade

'Nikad nismo iznevjerili svoje partnere. U zadnjih nekoliko godina bilo je ponuda, ali to nikad nećemo prihvatiti', rekao je Čačić na današnjoj konferenciji za novinare.

Čelnik HNS-a ustvrdio je da njegova stranka neće preuzeti odgovornost da vodi zemlju sve dok ne bude imala strateški utjecaj u nekoj budućoj vladi lijevoga centra.

Ponovio je da se na susretu 'kukuriku koalicije' u Belom Manastiru nije razgovaralo o raspodjeli fotelja, ali je istaknuo da se stranke lijevoga centra, svaka u svom području, pripremaju za dolazak na vlast.

Na pitanje je li se u Belom Manastiru razgovaralo o HSLS-u i njihovom, tada još neizvjesnom, izlasku iz Vlade, Čačić je prokomentirao da je to beznačajna stranka, dodavši da se o njoj nema što razgovarati.

Čačić je pozvao Vladu Jadranke Kosor da stavi mandat na povjerenje ili da se drastično promijeni.

'Vode nas u ubrzanu propast, novim zaduživanjem režu temelje naše budućnosti i sprečavaju izlazak iz krize. Jedino što zna ova vlada je plakati, a plakati bi trebali svi mi', rekao je Čačić.

Vođa narodnjaka očekuje da će se Vlada do kraja godine zadužiti za dodatnih tri milijarde kuna. Rastom duga, naglasio je Čačić, Hrvatska postaje sve rizičnija zemlja, što će nam srušiti kreditni rejting i poskupiti postojeći dug za dodatnih tri milijarde kuna.

'Stvar je jednostavna – mi trošimo više nego što zarađujemo. Šuker je rekao da on to ne želi i ne zna zaustaviti. Neka onda ode doma, pa ćemo mi to napraviti', naglasio je Čačić.