UTRŽAK PU SPLITSKO-DALMATINSKE

Jedan šetao sa skoro pola kila marihuane; a drugi uzgajao 284 stabljike

02.08.2013 u 12:30

Bionic
Reading

Dubrovčanin (36) uhićen je na širem splitskom području u četvrtak s nešto manje od pola kilograma marihuane koju je hodajući ulicom nosio sa sobom, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj. Na sinjskom pak području policija je zaplijenila čak 284 ilegalne sadnice te opojne biljke

Kod muškarca koji se šetao ulicom policija je pronašla ukupno 494,4 grama marihuane nakon čega je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Droga mu je oduzeta, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prodaje droga. Nakon uhićenja predan je pritvorskom nadzorniku.

Čak 284 stabljike marihuane policija je zaplijenila od četrdesetogodišnjaka na sinjskom području, što je druga najveća zaplijena ilegalnih sadnica u Dalmaciji ove godine, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj policiji.
Policija je do droge došla nakon što su u utorak popodne na dijelu planine Kamešnica, nedaleko Sinja, pripremili zasjedu u koju je "upao" 40- godišnjak.

Otkriven je baš u trenutku kada je došao zalijevati stabljike marihuane, pa ga je policija uhitila.

Na mjestu događaja pronađeno je ukupno zasađeno 284 komada stabljika marihuane visine od 30 do 270 centimetara.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je muškarac drogu zasadio na Kamešnici u ožujku ove godine te ju je nakon uzgoja i branja imao namjeru preprodati na ilegalnom tržištu.

Protiv osumnjičenika je Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droga te je doveden u policijsku pritvorsku jedinicu.

Najveća ovogodišnja zapljena stabljika indijske konoplje u splitsko-dalmatinskoj policijskoj upravi zabilježena je 13. lipnja kada je u Zaostrogu kod Makarske pronađeno čak 438 ilegalnih biljaka.