dezinfekcija kompletnog prostora

Jedan oboljeli je zaposlenik Siemensa, zarazio se na sastanku u Austriji; kompanija zaposlenike poslala kućama

12.03.2020 u 11:36

Bionic
Reading

Jučer su krenule glasine oko toga da je na lokaciji Siemensovih tvrtki u Zagrebu proglašena evakuacija i karantena zbog slučaja koronavirusa, iz te su kompanije potvrdili da se njihov zaposlenik zarazio na sastanku u Austriji

'Potvrđen je slučaj zaraze koronavirusom kod djelatnika koji radi na lokaciji Heinzelova 70/A. Na ovoj lokaciji se nalaze: Siemens d.d., Siemens Healthineers d.o.o., Siemens Gamesa Renewable Energy d.o.o. i Siemens Energy d.o.o. Djelatnik je nakon službenog sastanka u Austriji obaviješten da je kod jedne osobe koja je prisustvovala sastanku potvrđena zaraza virusom COVID-19.

Po zaprimljenoj obavijesti, kontaktirao je epidemiološku službu i obavijestio o istome te se već neko vrijeme nalazio u samoizolaciji uz aktivni zdravstveni nadzor. Jučer je testiran i potvrđena mu je zaraza virusom COVID-19. Riječ je o blažem obliku te je smješten u zdravstvenu ustanovu.

  • +47
Pojačane kontrole na graničnim prijelazima zbog koronavirusa Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Kao prva mjera zaštite zdravlja zaposlenika i javnog zdravstva, djelatnici svih kompanija pravovremeno su obaviješteni. S obzirom na prirodu posla, u mogućnosti smo ograničeno vrijeme organizirati rad kod kuće, a sve s ciljem smanjenja potencijalnog rizika.Odradit će se dezinfekcija kompletnog prostora te smo u kontaktu s Dežurnom epidemiološkom službom. Ovom prilikom pohvalili bismo rad i pripremljenost nadležnih službi u Hrvatskoj, priopćili su iz Siemensa.

Inače, zaraženi Siemensov djelatnik jedan je od tri osobe kod kojih je jučer u Zagrebu potvrđena zaraza koronavirusom, javlja Večernji list.