koronavirus

Panika u zagrebačkoj osnovnoj školi u koju ide kći zaražene: Djevojčica je negativna, nastava se ne odgađa

12.03.2020 u 08:39

Bionic
Reading

Iako je majka jedne od učenica pozitivna na koronavirus, u zagrebačkoj Osnovnoj školi Jure Kaštelana nastava se u četvrtak normalno odvija

'Zbog velikog broja upita ovim putem vas obavještavamo kako se sutra nastava normalno odvija prema rasporedu. Sve nadležne službe upoznate su sa situacijom i za sada nemamo naputke o prekidu nastave. Molim vas da pratite našu web stranicu na kojoj ćemo objavljivati informacije kako postupati u slučaju da dobijemo drugačiji naputak', stoji na stranicama škole.

A 'situacija' o kojoj se govori odnosi se na majku jedne učenice kojoj je potvrđen koronavirus. Riječ je o jednom od zadnja tri potvrđena slučaja.

Jučer, kada je potvrđen, među ostale roditelje učenika ove osnovne škole uvukla se panika, pa ih je ravnatelj Krešimir Supanc smirio priopćenjem na stranicama škole.

OŠ Jure Kaštelan Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Da, nastava se danas normalno odvija. Kontaktirali smo sinoć sa Zavodom za javno zdravstvo, a danas je igrom slučaja i školska liječnica u školi, no to je nevezano za ovo. Nema nikakvih problema. Roditelji su se uznemirili. Jedna mama je pozitivna', kaže ravnatelj OŠ Jure Kaštelana za tportal.

Dodaje da nisu dobili posebne naputke, već da se pridržavaju onih prije izdanih za sve škole. U međuvremenu se pojavila vijest da je učenica negativna, što je za N1 potvrdio ministar zdravstva Vili Beroš. S tom informacijom u trenutku u kojem smo vodili razgovor, dakle u četvrtak ujutro, ravnatelj još nije bio upoznat.