OPASNE SAČMARICE

Jedan lovac ubio kolegu, a drugi ranio 36-godišnjakinju

14.01.2014 u 13:25

Bionic
Reading

U šumskom predjelu nedaleko od Apatovca, 51-godišnjak je tijekom protuzakonitog lova iz puške ustrijelio drugog 51-godišnjaka koji je od zadobivenih ozljeda umro na mjestu nesreće, izvijestila je danas koprivničko-križevačka policija. Na imotskom području pak priveden je 66-godišnjak koji je lovačkom puškom ranio 36-godišnju ženu

Lovačka tragedija u križevačkom kraju dogodila jučer oko 22 sata. Neslužbeno se doznaje da dvojica muškaraca nisu zajedno krenuli u lov te da je osumnjičeni 51-godišnjak prije ispaljenog hica bio uvjeren da se pred njim nalazi divljač.

Očevid je na mjestu događaja obavila zamjenica županijskog državnog odvjetnika, a više informacija znat će se nakon završetka kriminalističke istrage.

Ranjavanje na imotskom području dogodilo se u u Prološcu Donjem, nakon što je muškarac pucao iz sačmarice ispred kuće te ženi nanio ozljede pogodivši je jednim hicem u ruku. Šezdesetšestogodišnjak koji legalno posjeduje lovačku pušku tom prilikom je oštetio i fasadu kuće.

Kako se doznaje iz MUP-a, slijedi mu prijava za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.