POMOZITE I VI

'Jedan kruh i jedan pokrivač za narod Sirije'

25.01.2013 u 12:54

Bionic
Reading

Jedan kruh i jedan pokrivač za narod Sirije - humanitarna je akcija Hrvatskog Caritasa, Crvenog Križa i Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj

'Ova situacija u Siriji svojim trajanjem, žrtvama, neizvjesnošću, razaranjem i patnjama, pogotovo civila, nas je nekako natjerala da na organiziraniji način učinimo dostupnim različite oblike pomoći', priča Boris Peterlin iz Caritasa.

Podsjeća da je i Hrvatska prije 20-ak godina pretrpjela stradanja, no uz pomoć mnogih dobročinitelja, uspjeli smo se othrvati oskudici i gladi.


'Tu poruku da ljudi nisu sami u Siriji želimo poslati ovom akcijom', istaknuo je Peterlin. Uz ovu poruku pozivaju sve hrvatske građane kao i sve ljude dobre volje da pomognu potrebitima u Siriji. Svaka kuna darovana s ljubavlju iz Hrvatske pretvorit će se u kruh, pokrivač, šator, vodu i lijek.

'Može se donacija uplatiti na naš žiro račun s pozivom na broj 231 koji je baš za Siriju. Moguće je pozvati naš donacijski telefon 060-90-10 gdje je cijena poziva 6,25 kuna, a moguće je dati dar i preko župa', pojasnio je Peterlin.

Više potražite na www.caritas.hr. Više od 60 tisuća Sirijaca poginulo je u sukobima, a 650 tisuća ih je izbjeglo iz zemlje. Mnogo više ih je prognano iz svojih domova, a njih više od dva milijuna svakodnevno ovise o hrani i osnovnim životnim potrepštinama. Infrastruktura je uništena; bolnice i ambulante uništene ili oštećene; a stambeni uvjeti u nedostojni čovjeka.