KOMORI NASTUP NEPRIHVATLJIV

Je li Kujundžić napadom na Sinčića prekršio liječnički kodeks?

23.12.2014 u 15:54

Bionic
Reading

Iz Hrvatske liječničke komore danas nisu željeli komentirati jučerašnji okršaj predsjedničkih kandidata Milana Kujundžića i Ivana Sinčića u kojem su iznesene informacije o zdravstvenom stanju jednog od kandidata. Eventualno kršenje liječničkog kodeksa, rekao je tportalu dr. Hrvoje Minigo, predsjednik HLK-a, netko prvo treba prijaviti da bi se provela redovna disciplinska procedura

Minigo nam je općenito objasnio da nije u redu da u javnom govoru kao što je predizborno sučeljavanje netko iznosi tuđu zdravstvenu situaciju, ali da pojedinačne slučajeve ne želi komentirati, jer se komora ne može uključivati u predizbornu kampanju.

'Mi nećemo reagirati na svaku riječ, ali provest ćemo redoviti postupak primimo li prijavu o određenom slučaju. No možemo podsjetiti da smo još početkom kampanje od dvojice kandidata, Josipovića i Kujundžića, tražili da poštuju dostojanstvo liječničke struke', poručio je dr. Minigo.

Miniga smo pitali je li do povrede liječničkog kodeksa došlo kada je Milan Kujundžić, inače liječnik i voditelj Zavoda za gastroenterologiju KB Dubrava, napao Ivana Sinčića zbog vremena njegova studiranja.

'Pogledajte me u oči! Vi ste studirali šest godina, o čemu mi vi pričate?' obrušio se Kujundžić na Sinčića, na što je ovaj odgovorio da taj protek vremena dolazi kao posljedica njegovih zdravstvenih problema, ali Kujundžića to nije smirilo.

'Saznao sam ja vaše probleme. Zbog gripe se ne studira šest godina', ocijenio je Kujundžić.

Kujundžić se tako drugi put u ovoj kampanji poslužio medicinskom strukom u kritici svojih suparnika; prvi put se to dogodilo prije mjesec dana kada je napao Josipovića pozvavši ga na pregled k sebi, na što je Josipović uzvratio protupitanjem treba li ponijeti plavu kuvertu. HLK oba istupa ocijenila je neprihvatljivim u civiliziranoj javnoj komunikaciji.

Nakon sinoćnjeg sučeljavanja kandidati su svoje dojmove otkrili Novoj TV, pa se tako Sinčić požalio na Kujundžićeve niske udarce, kazavši da je to napad na osobnoj razini.

'Mislim da je to sramota za jednog predsjedničkog kandidata. Bio je prije svega usmjeren prema gospodinu Josipoviću, a mene očito smatra nebitnim, što mu jako zamjeram', izjavio je Sinčić.