PUSIĆ OPET ODGOVARA:

'Je l' to Jandroković najavljuje ostavku Vlade?'

13.09.2011 u 18:40

Bionic
Reading

Nastavlja se prepucavanja na relaciji Vesna Pusić - Gordan Jandroković. Nakon što je ministar vanjskih poslova izjavio da bi u civiliziranoj zemlji političar koji je skrivio prometnu nesreću stavio svoj politički angažman na čekanje odgovorila najavljuje li to on onda ostavku Vlade aludirajući na protukorupcijske istrage koje tresu HDZ

'U svakoj civiliziranoj europskoj zemlji ja sam siguran da bi političar koji vodi jednu stranku, nakon teškog incidenta, trebao pauzirati (aludirajući na Radimir Čačića). I ne mogu i neću nikada prihvatiti da mi netko osporava europske vrijednosti, a to je učinila Vesna Pusić. Apsolutno', rekao je Jandroković.

Na to je Pusić odgovorila da je riječ o nesreći koja je nenamjerna i doživjet će svoj rasplet na sudu, a Jandroković je potpredsjednik stranke čije je cijelo vodstvo osumnjičeno za najtežu korupciju.

'Što se tiče europskih vrijednosti, takva vlada, koju vodi stranka u kojoj su bivši predsjednik, bivši potpredsjednik, bivši rizničar, bivša blagajnica i sada nekoliko bivši glavnih tajnika osumnjičeno za korupciju, dala bi ostavku', rekla je Pusić. Europske vrijednosti su prekomplicirane da bi ih Jandroković mogao naučiti sada kada nije učio kada je bio mali', poručila je Pusić, ali je barem, dodala je, mogao naučiti broj poglavlja koja je Hrvatska pregovarala s Europskom unijom.