NADOKNADA SA SASLUŠANJA

Jasna Omejec odgovorila na pitanje Gorana Marića

24.05.2016 u 09:39

Bionic
Reading

Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, koja je prošlog tjedna bila na razgovorima u Saboru kao kandidatkinja za ustavnu sutkinju, odgovorila je na pitanje koje joj je tada postavio HDZ-ov zastupnik Goran Marić. Naime, Omejec se službeno kao predsjednica suda oglasila o slučaju dioničara Croatia banke

HDZ-ov zastupnik i član Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Goran Marić prilikom razgovora nekoliko je kandidata za ustavne suce, a među njima i aktualnu predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec, priupitao je li primjereno i zašto Ustavni sud već 16 godina rješava slučaj ustavne tužbe dioničara Croatia banke.

'Koliko znam, sva su pitanja oko tog slučaja riješena, ali ako nisu, bit će riješena u roku od sedam dana', rekla je tada Omejec.

Jutros se pak oglasila priopćenjem i pojasnila što je Ustavni sud napravio s ustavnom tužbom.

Svi predmeti u slučaju Croatia banke su riješeni, ponovila je Omejec.

'U jednom predmetu bilo je problema s dostavom odluke Ustavnog suda. Međutim, Ustavni sud je 14. veljače 2013. zaprimio podnesak Udruge dioničara Croatia Banke u kojem je navedeno da predsjednik udruge Anđelko Jakšić, na čijoj je adresi Udruga tada bila registrirana, šest mjeseci živi u New Yorku te stoga mole da se riješenje uruči njihovoj ovlaštenici Branimiri Vlašić. Na temelju navedene zamolbe Branimira Vlašić je 12. veljače 2013. osobno preuzela rješenje u pisarnici Ustavnog suda. Željela bih zaključno ponoviti da pred Ustavnim sudom RH od 2012. ne postoji nijedan predmet vezan uz Croatia banku', odgovorila je Omejec.