APARATI NA KOVANICE

Japanci ludi za rabljenim gaćicama školarki

05.12.2008 u 12:38

Bionic
Reading

Ni u jednoj zemlji na svijetu ne možete iz aparata na kovanice izvući toliko čudnih stvari kao u Japanu. Iz njih u svakoj ulici, naime, možete izvući cijeli niz čudnih, ali običnih predmeta, poput kišobrana, riže, piva, duhana, jaja i pornografije

U nekim tamnijim i opskurnijim ulicama u Japanu u aparatima na kovanice možete naći neke predmete koje čak i Japanci smatraju čudnima. U takvim aparatima se, primjerice, prodaju rabljene gaćice školarki.
Japanska vlast je uvidjela problem te je zabranila njihovu prodaju, ali je nije zaustavila.

Riječ je o iznimno popularnom proizvodu, a gaćice se pakiraju s fotografijama školarki koje su ih navodno nosile. Nakon vladine zabrane Japanaci više neće moći ubaciti par kovanica i kupiti limenku Coca-Cole, vrećicu čipsa i korišteno žensko rublje na lokalnoj postaji podzemne.

Međutim, postavlja se pitanje koji je smisao kupovine ovoga uopće, je li dopušteno otvoriti paket već na postaji ili trebaš čekati dok ne dođeš kući, nadoplaćuje li se posebno za mirišljivije primjerke itd. Kako se koriste uopće?

Mnogo je gorućih pitanja. Reklamna kampanja napravljena kako bi se zaustavila ova pošast uvjerava muškarce da kupovina rabljenog donjeg rublja školarki nije dobra ideja te se ističe da ih školarke najvjerojatnije nisu ni nosile, što je svakako problem. Ako postoji neka bolja psovka od 'koji je ovo vrag', onda je ova priča zaslužuje.