BILATERALNI ODNOSI

Jandroković putuje u SAD na sastanak s Clinton

31.01.2011 u 11:24

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 2. i 3. veljače u radnom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama u okviru čega će se sastati s državnom tajnicom Hillary Rodham Clinton, priopćili su iz tog ministarstva

S državnom tajnicom Clinton Jandroković će potpisati Sporazum o otvorenom nebu između Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske.

Ministar Jandroković sastat će se, navode iz MVPEI-ja, i s posebnom savjetnicom predsjednika SAD-a i višom direktoricom za europska pitanja u Vijeću za nacionalnu sigurnost, Elizabeth Sherwood-Randall.

Predviđeni su sastanci sa senatoricom i predsjednicom Pododbora za europska pitanja u Odboru za vanjske odnose Senata Jeanne Shaheen, senatorom Markom Begichem, zastupnikom u Kongresu i predsjednikom Pododbora za Europu i Euroaziju Odbora za vanjske poslove Zastupničkog doma Danom Burtonom te glavnim tajnikom Organizacije američkih država Joséom Miguelom Insulzom, navode iz MVPEI-ja. Jandroković će u četvrtak sudjelovati na 59. nacionalnom molitvenom doručku.