ŠEF SABORA BRANI KANDIDATKINJU HDZ-A

Jandroković o Grabar Kitarović i poslovima za 8000 eura: Vjerujem da je ostvarila takve kontakte

  • I. Ba.
  • Zadnja izmjena 16.12.2019 15:27
  • Objavljeno 16.12.2019 u 13:35
Bionic
Reading

Za predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića nema dvojbe kad su u pitanju predsjednički izbori. On vjeruje u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović dok za Zorana Milanovića kako kaže, misli da nešto mulja

'Uvjeren sam da će sve biti dobro za nju i da će Kolinda Grabar Kitarović opet biti predsjednica', rekao je Goradan Jandroković komentirajući izjavu ministra Marka Banožića koji je rekao tko nije za Kolindu Grabar Kitarović, nije za HDZ, javlja N1.

Kako donosi Jutarnji, glavnog tajnika HDZ-a novinari su pitali i za komentar jučerašnje izjave Grabar-Kitarović da je u pregovorima sa stranim državama dogovorila da Hrvati odlaze u inozemstvo na obuku te da se potom vrate u Hrvatsku i od doma rade za 8000 eura plaće.

'Očito da se danas izmijenio način rada, posebno mlađih generacija. Koliko ja znam, sve je više onih koji rade od kuće i zarađuju bolje od onih koji odlaze na posao. Predsjednica je ostvarila izvanredne međunarodne veze u svom mandatu. Imala je brojne kontakte ne samo s političarima, već i s biznismenima, hrvatskom dijasporom... Vjerujem da je ostvarila kontakte koji mogu osigurati takve poslove', rekao je Jandroković.

Komentirajući izjave predsjedničkog kandidata SDP-a Zorana Milanovića rekao je kako 'čovjek očito nešto mulja jer najlakše bi bilo reći radim s tim, tim i tim, ovako kad ne kažeš s kime si radio, postavlja se pitanje jesi li možda dužan nekome'.

'Smatram da Zoran Milanović nešto mulja i zato ga prozivam. Birači moraju znati za svakog kandidata postoji li neka poveznica koja bi ga mogla dovesti u poziciju da je nekome nešto dužan', rekao je Jandroković te dodao da kad odlučiš biti predsjednik moraš biti transparentan. Od njegovih uvreda, dodao je, mora se braniti, ali ne planira s njim posebno polemizirati.

'Ja više s njime polemizirati neću, ja sam ovo pitanje otvorio zbog hrvatskih građana, koji moraju znati što hrvatski predsjednik radi. Budući da to nije rekao, ostaje osjećaj muljanja. On je svojim izjavama izazvao čak i sažaljenje gradonačelnika Prnjavora. Predsjednik s karakterom je takav da mu se rugaju čak i u Prnjavoru', rekao je Jandroković.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal