aktualnosti

Jandroković: Predsjednica će pobijediti na izborima, tko god se kandidira izgubit će od nje

08.02.2019 u 12:31

Bionic
Reading

Predsjednik sabora Gordan Jandroković uvjeren je kako će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pobijediti na izborima, komentirajući tako, na novinarski upit, posljednji CRO Demoskop

'Ne mogu prejudicirati tko će se kandidirati, ali tko god se kandidira izgubit će od predsjednice koja će obraniti svoj mandat', zaključio je Jandroković, prenosi N1.

Predsjednik Sabora komentirao je i odabir novog strateškog partnera za Uljanik te na pitanje koliko će brodogradilišta stajati državu, nije dao konkretan odgovor već je rekao da će se kroz sljedeće dane vidjeti što će biti, 'naravno da bismo svi voljeli da se nađe rješenje koje će osigurati održivost i konkurentnost brodogradilišta i da više nema nikakvog troška za porezne obveznike'.

Kao i na upit hoće li država dati još novca za restrukturiranje nije jasno odgovorio, samo je rekao kako će se voditi pregovori da bi se došlo do konačnog rješenja. 'Potpuno mi je razumljiva pozicija gospodina Debeljaka, on ne može odgovarati za ono što se događalo ranije, država je dala jamstva i iza njih stoji, ... Gospodin Debeljak daje svoje novce, naravno da će paziti na svaku kunu', navodi.

Rekao je i da porezni obveznici neće platiti 10 milijardi kuna restrukturiranje jer su već kroz godine preuzeli obveze, što je bilo jedno od pitanja novinara.

Na upit o interpelaciji o odgovornosti ministra Krstičevića i zašto se skrivala informacija o postojanju 'white papera', odgovorio je kako se ništa nije skrivalo. Posao je propao, kako navodi, jer SAD nije dopustio Izraelu da proda avion s takvom opremom.

  • +58
Gordan Jandroković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Mislim da će rasprava o zahtjevu o odgovornosti minstra pokazati prave činjenice, da je Hrvatska učinila sve da dobije najbolji proizvod za najbolju cijenu. Interpelacija je na dnevnom redu u četvrtak poslijepodne'.

Za novi Zakon o povjerenstvu o odlučivanu sukoba interesa rekao je da je u Vladinoj proceduri i čim dođe u Sabor stavit će ga na dnevni red, a za sljedeći tjedan je najavio da će u raspravi biti izmjena zakona o privatizaciji INA-e, odluka o referendumskim inicijativama i interpelacija o ministru obrane.