vlada

Božinović: Proračun je kvalitetan

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 30.10.2019 13:11
  • Objavljeno 30.10.2019 u 13:11
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u srijedu kako je proračun završen te ide na uži kabinet Vlade, a ocjenjujući ga kvalitetnim istaknuo je da se u njemu ističu dvije stavke, a to su porast plaća i mirovina

Ministar je nakon konferencije 'Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija 2020.' rekao da je Vlada u posljednjih nekoliko godina stabilizirala državne financije, uspjela ostvariti plus u proračunu, a uz sve to riješiti neke teške zaostale probleme iz razdoblja tranzicije.

'Unatoč takvim izdacima Vlada je uspjela osigurati i povećanje minimalnih plaća, mirovina, plaća u javnom i državnom sektoru, koje je s ovom posljednjom najavom povećanja od 6,12 posto prešlo 18 posto. Ako tome pridodamo poreznu osnovicu, praktički govorimo, nakon 20 godina, o prvoj Vladi koja ne samo da podiže plaće nego ih podiže značajno', istaknuo je.

Proračun kvalitetan dokument

Božinović je nacrt proračuna ocijenio kvalitetnim dokumentom u kojemu dominiraju dvije stavke, a to su porast plaća i mirovina, što je na tragu kontinuiranog djelovanja Vlade koja je u posljednjih nekoliko godina stabilizirala državne financije.

Vlada, dodao je, radi ozbiljan posao iza kojeg stoje konkretni i mjerljivi rezultati i ne bavimo se parolama niti pr-om. Ustvrdio je da zbog toga postoje sve pretpostavke, iako je posao težak, da se on dovrši na zadovoljstvo sviju.

'Odabir scenarija prepuštam onima koji se tim scenarijima brinu', kazao je upitan što misli kako će Vlada nastaviti djelovati s obzirom na stanje u koaliciji.

Naglasio je kako su Vladi na prvom mjestu interesi Hrvatske i njenih građana.

HDZ i HNS razgovaraju jer je dijalog osnova svega, ustvrdio je Božinović rekavši da je stranku dijalog i vodio proteklih godina.

'Ovo je Vlada koja je stvarno bila otvorena za dijalog i s koalicijskim i sa socijalnim partnerima. Uvijek smo spremni za ono što je važno za političku stranku i opciju. To znači da bude spremna donositi najbolja rješenja kada su u pitanju gospodarski razvoj i stabilnost države, ali i politički izazovi', zaključio je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!