loša usporedba

Jandroković apelira na Buljevu razboritost: 'Na Pelješkom mostu nije bilo tako puno ljudi kao na Sinjskoj alki'

07.08.2021 u 15:04

Bionic
Reading

Na obilježavanju 120. obljetnice vatrogastva na području Imotske krajine i 70. obljetnice utemeljenja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Imotski, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković je još jednom pozvao građane na pridržavanje epidemioloških mjera u borbi s koronavirusom

O apelima sinjskog gradonačelnika Mire Bulja za ukidanje mjera, Jandroković je rekao kako je ova godina iznimno zahtjevna i da je Nacionalni stožer Civilne zaštite pronašao dobar balans.

"Turistički djelatnici govore da su im brojke na razini rekordne 2019. Nije do toga došlo slučajno i preporuka se treba držati. Pred nama su još tjedni u kojima ćemo imati puno turista ako ćemo uspjeti očuvati dobru epidemiološku situaciju. Hrvatska obala je još u narančastom, nitko nije iz hira osmislio te mjere nego je pokušavao kroz balans otpuštanja, ali i određene kontrole i nadzora doći do toga što imamo sada", rekao je.

"Apeliram na sve da se držimo mjera, da budemo razboriti, da ne pretjerujemo tamo gdje ne treba, ali i da ne narušavamo ono što smo teškom mukom do sada izgradili. Nadam se da će sezona trajati ne samo 8. nego i 9. mjesec, a tome svi možemo dati doprinos", istaknuo je Jandroković.

  • +31
Natjecanje alkara za Baru u sklopu 306. Sinjske alke Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Na Buljeve prozivke o dvostrukim kriterijima i o tome kako se na spajanju Pelješkog mosta moglo ne pridržavati mjera, na Alci ne može, Jandroković je odgovorio na Pelješkom mostu nije bilo tako puno ljudi.

"Na Pelješkom mostu nije bilo tako puno ljudi. Na tribine je odobren dolazak 2500 ljudi, mnogo više nego što je to bilo prošle godine. Postoje ograničenja koja je stožer osmislio da se postigne balans", rekao je.

Na pitanje o Domovinskom pokretu, odgovorio je da nema običaj komentirati situaciju u drugim strankama.

"To što izlazi van sasvim sigurno im ne koristi. Na njima je da nađu rješenje i izađu iz te situacije. Što se tiče HDZ-a, mi smo uvjerljivo najjači", zaključio je Jandroković.