ZA VELIKU KOALICIJU

Jambo: HDZ je zakasnio s Marićem, idemo na izbore

11.06.2016 u 00:26

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV član predsjedništva HSS-a Stipe Gabrić Jambo rekao je da Hrvatskoj treba velika koalicija SDP-a i HDZ-a, ali preduvjet za to je odlazak Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka s čela stranaka. Inače, ministar financija Zdravko Marić kao kandidat HDZ-a za mandatara Gabriću je prihvatljiv izbor

'Prihvatljiv je, ali je to zakašnjela reakcija HDZ-a. Tomislav Karamarko, kad su se pojavili ugovori iz slučaja Konzultantica trebao je isti sekund dati ostavku u Vladi i na mjesto predsjednika HDZ-a. Sada je odnemogao HDZ-u, ali još više je odnemogao Hrvatskoj. Danas sam pitao hoće li biti većina nova, svi govore da, da. Ja sumnjam, mislim da idemo na nove izbore', rekao je Gabrić, koji smatra da će tek nakon izbora biti teška situacija za Hrvatsku.

'Građani su skoro 20 posto dali glasova Mostu, sada daju 12 mandata, i nije čudo da će im još rejting rasti kako se HDZ i Karamarko ponašaju, a 11 zastupnika Živom zidu. Mi smo u takvom scenariju tri metra pod zemljom', kaže Jambo.

Komentirajući situaciju oko premijera Tihomira Oreškovića, Gabrić je podsjetio da je HSS na sjednici Predsjedništva odlučio da se glasa za njegov opoziv.

'On je smiješan lik. On kad dođe na glasanje u Saboru, neće imati tri glasa za ostanak, osim Mostovih. Ja sam prije mjesec dana rekao da će Orešković biti novi predsjednik Mosta jer to je ta ekipa koja se našla na molitvenim skupovima. Pa i mi imamo u HSS-u članova Predsjedništva koji su blizu razmišljanja Petrova', poručio je Gabrić. Na izravno Španovićevo pitanje misli li tu na Marijanu Petir izbjegao je dati odgovor.

'Ne bih želio govoriti. Oni se bave molitvenim skupinama. Ne treba meni molitvena skupina Lucija da me uči Bogu', rekao je Jambo.

Kaže da mu je svejedno tko će mu iz Mosta biti protukandidat za gradonačelnika Metkovića.

'To je sekta čiju logistiku drži crkva. Petrov nema svoju glavu, a Grmoja je komesar iz 45. On je taj koji etiketira ljude, upire prstom u ljude. Oni su krilo crkve. Dogodilo mi se prije tri godine, da su me, ne pobjedili, već obrisali pod sa mnom, to se dogodilo HDZ-u sada kad su Petrov i skupina luzera obrisali pod s njima', rekao je Jambo.


Upitan kako bi HSS izašao na izbore ako do njih dođe, Jambo je rekao da bi bilo najbolje samostalno, ali da je ideja predsjednika stranke Kreše Beljaka o izlasku u centrističkoj opciji s HNS-om, HRID-i i IDS-om dobra ideja.

'Najbolje je sam ako vrijediš išta, pokaži se frajeru. Što se koalicija tiče, nisam za to da šetamo lijevo - desno. Ne pod svaku cijenu, da budemo nečija ping pong loptica. Sve takve inicijative svog predsjednika podržavam. Volim ga, a nisam gay', rekao je Jambo koji na pitanje hoće li onda se pridružiti i Prideu u Zagrebu rekao kako neće zbog berbe jagoda.

'Ne, sutra imam veliku berbu. Ali, svatko ima pravo na svoj stav. Ne bi se pridružio da sam ovdje, ja ipak volim žene, ali poštivam svačije opredjeljenje, nek se svatko drži za ruke tko hoće', rekao je Jambo.