DIZANJE ZAPREKA NA GRANICI

Jakovčić Europsku komisiju upozorio na Sloveniju

27.10.2016 u 09:45

Bionic
Reading

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u govoru na plenarnoj sjednici u Strasbourgu upozorio je Europsku komisiju na poteze Slovenije koja ponovno podiže zapreke na hrvatsko-slovenskoj granici. Takvo ponašanje zemlje članice EU-a, koja je smještena na tzv. balkanskoj migrantskoj ruti, potpuno je neprihvatljivo, poručio je Jakovčić

'Europsku komisiju upozoravam na alarmantno stanje u pojedinim zemljama zapadnog Balkana. Nezakoniti referendum u Republici Srpskoj, pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, stanje na Kosovu i u Makedoniji - svi ti događaji traže adekvatno reagiranje EU-a', kazao je Jakovčić.


Skrenuo je pozornost na slovenske vlasti koje na hrvatsko-slovenskoj granici ponovno podižu prepreke, zidove i žicu.

'Hrvatska na granici prema BiH i Srbiji nije podizala nikakve zapreke u jeku izbjegličke krize. Ni nova hrvatska Vlada, prema nedavnim izjavama njenih čelnika, ne namjerava postavljati zapreke na hrvatskoj granici. Pitam Europsku komisiju je li svjesna toga da svojim potezima Slovenija ponovno dolijeva ulje na vatru na području balkanske migrantske rute. Osuđujem takvo potpuno neprihvatljivo ponašanje Slovenije', kazao je Jakovčić.