STANJE NA CESTAMA

Jaka bura ometa promet

22.06.2010 u 09:15

Bionic
Reading

Zbog jake bure Paškim mostom zabranjen je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a Jadranskom magistralom (D 8), od Senja do Svete Marije Magdalene i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), priopćio je HAK u utorak ujutro

Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A 1, od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok (brzina vožnje ograničena je na 40 km/h). Zbog vode na kolniku otežano se vozi na većini cesta u Koprivničko-Križevačkoj županiji.

Iz istog razloga, za promet su zatvorene ŽC 4022, Borova-Pčelić, na području Virovitice i ŽC 3208, Blinja-Komarevo, u mjestu Mađari, u Sisačko-Moslovačkoj županiji. Opreznije treba voziti duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju zbog mogućih odrona.

Zbog praznika antifašističke borbe zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit će danas od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D 8 (Jadranska magistrala), D 9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D23 (Žuta Lokva-Senj) itd. Zabrane na autocestama, i Ličkoj magistrali (D 1) nema.

Zbog loših vremenskih prilika ne plovi katamaran iz Lastova za Split. Na graničnim prijelazima nema čekanja, priopćio je HAK.